Pečená krkovička

Krkovičkový pekáč (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Chutné šťavnaté jedlo na obed - dva v jednom.

Postup

  1. Na panvici opražíme cibuľu nakrájanú na drobno aj s roztlačeným cesnakom. Hlboký pekáč vymastíme, na dno dáme opraženú cibuľu s cesnakom. Plátky bravčovej krkovičky jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Okorenili sme aj naturálnym talianskym korením, ktoré mi darovala kamarátka. Mäso poukladáme do pekáča na cibuľu s cesnakom.
  2. Na mäso rozložíme ošupané a nakrájané (na štvrťky a polovičné štvrťky) zemiaky. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a ja som pridala zase trochu talianskeho korenia. Zalejeme mliekom a vo vyhriatej rúre pečieme do zmäknutia. Kontrolujeme, aby mlieko "neušlo"... (preto dávam do hlbokého pekáča a neprilievam mlieka viac). Každý pečie podľa svojej rúry.
  3. Tu je foto talianskeho naturálneho korenia, ktoré vylepšilo chuť jedla. Používame ho často.