Krémový zákusok troch chutí fotorecept
Foto: olinecka
Jablká, tvaroh a puding v jemnom zákusku, ktorý prekvapí svojou sviežou chuťou.
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
400 g rozmrazené |
|
Jablková plnka: | |
5-6 ks stredné, nastrúhané |
|
1 bal. |
|
z 1/2 citróna |
|
Pudingová plnka: | |
750 ml |
|
4 PL |
|
2 bal. (v prášku) |
|
Tvarohová plnka: | |
500 g (vo vaničke alebo jemný tvaroh) |
|
3 ks |
|
1 bal. (Olé) |
|
z 1/2 citróna |
|
Okrem toho: | |
podľa potreby |
|
|
Postup
-
1
Lístkové cesto a suroviny na plnky.
-
2
Cesto rozdelíme na 2 polovice. Jednu polovicu cesta rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech 30x40 cm. Jablká umyjeme osušíme, nastrúhame na strúhadle, pridáme škoricový cukor, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame. Rozložíme na cesto.
-
3
Na jablkovú plnku poukladáme piškóty plochou stranou nadol. V troche mlieka rozhabarkujeme pudingový prášok. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť a uvaríme puding, ktorý za horúca vylejeme na piškóty.
-
4
Tvarohový dezert alebo jemný tvaroh zmiešame s pudingom bez varenia a nastrúhanou citrónovou kôrou. Rozotrieme na pudingovú plnku.
-
5
Nakoniec rozvaľkáme druhú časť cesta.
-
6
Položíme na vrch, zľahka pritlačíme a popicháme vidličkou.
-
7
Rúru predhrejeme na 220 stupňov a pečieme 40 minút do zlatista.
-
8
Po upečení necháme vychladnúť. Pred podávaním pofŕkame čokoládovou polevou alebo posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Krásné úvodní foto, detailní postup, chutný dezert!