Jablkový zákusok

Krémový zákusok troch chutí (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jablká, tvaroh a puding v jemnom zákusku, ktorý prekvapí svojou sviežou chuťou.

24
porcií
60-70 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto a suroviny na plnky.
  2. Cesto rozdelíme na 2 polovice. Jednu polovicu cesta rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech 30x40 cm. Jablká umyjeme osušíme, nastrúhame na strúhadle, pridáme škoricový cukor, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame. Rozložíme na cesto.
  3. Na jablkovú plnku poukladáme piškóty plochou stranou nadol. V troche mlieka rozhabarkujeme pudingový prášok. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť a uvaríme puding, ktorý za horúca vylejeme na piškóty.
  4. Tvarohový dezert alebo jemný tvaroh zmiešame s pudingom bez varenia a nastrúhanou citrónovou kôrou. Rozotrieme na pudingovú plnku.
  5. Nakoniec rozvaľkáme druhú časť cesta.
  6. Položíme na vrch, zľahka pritlačíme a popicháme vidličkou.
  7. Rúru predhrejeme na 220 stupňov a pečieme 40 minút do zlatista.
  8. Po upečení necháme vychladnúť. Pred podávaním pofŕkame čokoládovou polevou alebo posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.