Jablkový zákusok
Krémový zákusok troch chutí (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jablká, tvaroh a puding v jemnom zákusku, ktorý prekvapí svojou sviežou chuťou.
24 porcií |
60-70 minút príprava |
40 minút na 220 °C |
Postup
- Lístkové cesto a suroviny na plnky.
- Cesto rozdelíme na 2 polovice. Jednu polovicu cesta rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech 30x40 cm. Jablká umyjeme osušíme, nastrúhame na strúhadle, pridáme škoricový cukor, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame. Rozložíme na cesto.
- Na jablkovú plnku poukladáme piškóty plochou stranou nadol. V troche mlieka rozhabarkujeme pudingový prášok. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť a uvaríme puding, ktorý za horúca vylejeme na piškóty.
- Tvarohový dezert alebo jemný tvaroh zmiešame s pudingom bez varenia a nastrúhanou citrónovou kôrou. Rozotrieme na pudingovú plnku.
- Nakoniec rozvaľkáme druhú časť cesta.
- Položíme na vrch, zľahka pritlačíme a popicháme vidličkou.
- Rúru predhrejeme na 220 stupňov a pečieme 40 minút do zlatista.
- Po upečení necháme vychladnúť. Pred podávaním pofŕkame čokoládovou polevou alebo posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.