Hubové rizoto
Krémové rizoto s lesnými hríbmi a pažítkou
Autor receptu: ellie17
Jemné krémové rizoto zo sušených
lesných hríbov, dochutené cesnakom,
pažítkou a smotanou.* Maslo mu dodá
bohatú chuť a hríby výrazné arómy.
Ideálne ako hlavné bezmäsité jedlo
alebo príloha.
|
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Sušené hríby zalejeme horúcou vodou a necháme 15 minút napučať. Potom ich scedíme, výluh si odložíme.
- Cesnak očistíme a nasekáme nadrobno. Pažítku nakrájame na jemno.
- V hrnci roztopíme polovicu masla. Orestujeme cesnak krátko (cca 30 sekúnd), pridáme ryžu a miešame, kým sa obalí maslom.
- Pridáme namočené hríby a premiešame. Pomaly prilievame výluh z hríbov a neskôr aj vývar, vždy po častiach, kým ryža tekutinu vsiakne.
- Po cca 15–18 minútach, keď je ryža krémová a mäkká na zahryznutie, vmiešame smotanu, zvyšok masla, soľ a biele korenie.
- Nakoniec pridáme nasekanú pažítku a premiešame.
- Podávame horúce, môžeme dozdobiť extra pažítkou.