Hubové rizoto

Krémové rizoto s lesnými hríbmi a pažítkou

Autor receptu: ellie17

Jemné krémové rizoto zo sušených lesných hríbov, dochutené cesnakom, pažítkou a smotanou.* Maslo mu dodá bohatú chuť a hríby výrazné arómy. Ideálne ako hlavné bezmäsité jedlo alebo príloha.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Sušené hríby zalejeme horúcou vodou a necháme 15 minút napučať. Potom ich scedíme, výluh si odložíme.
  2. Cesnak očistíme a nasekáme nadrobno. Pažítku nakrájame na jemno.
  3. V hrnci roztopíme polovicu masla. Orestujeme cesnak krátko (cca 30 sekúnd), pridáme ryžu a miešame, kým sa obalí maslom.
  4. Pridáme namočené hríby a premiešame. Pomaly prilievame výluh z hríbov a neskôr aj vývar, vždy po častiach, kým ryža tekutinu vsiakne.
  5. Po cca 15–18 minútach, keď je ryža krémová a mäkká na zahryznutie, vmiešame smotanu, zvyšok masla, soľ a biele korenie.
  6. Nakoniec pridáme nasekanú pažítku a premiešame.
  7. Podávame horúce, môžeme dozdobiť extra pažítkou.