Krémové marhuľové kocky fotorecept
Foto: helena10
Z čerstvých marhúľ s lahodným krémom.
Suroviny
Kakaový korpus: | |
4 ks |
|
3/4 hrnčeka |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1,5 hrnčeka |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
Krém: | |
250 g |
|
375 g (14 %) |
|
250 ml (33 %) |
|
3 PL |
|
1,5 bal. |
|
1 bal. (Dr.Oetker) |
|
čerstvé |
|
Okrem toho: | |
domáci |
|
(na vymastenie plechu) |
|
(na posypanie plechu) |
|
Postup
-
1
Použila som hrnček s objemom 250 ml.
- 2
Celé vajcia vyšľahám s cukrami do peny. Potom po troche prilievam olej a mlieko. Nakoniec postupne pridávam preosiatu múku s kakaom, štipkou soli a práškom do pečiva.
- 3
Cesto dám upiecť na vymastený a posypaný plech (20 x 35 cm) do rúry vyhriatej na 175-180 stupňov. Pečte podľa svojej rúry.
- 4
Vychladený korpus natriem domácim jablkovo-pomarančovým džemom a poukládam naň na drobno nakrájané marhule.
- 5
Na krém som vymiešala mascarpone, kyslú smotanu, cukry a želatínový stužovač pripravený podľa návodu. Do toho som postupne vmiešala dotuha vyšľahanú šľahačku a tiež na drobno pokrájané čerstvé marhule. Množstvo dávam podľa chuti.
- 6
Krém natriem na korpus s marhuľami.
- 7
Zákusok nechám v chladničke celú noc.
- 8
Zdobenie, krájanie a ochutnávka je na ďalší deň. Vzorka na ochutnanie išla aj dobrým susedom.
- 9
Želám dobrú chuť!
Tiež marhuľový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Recept na džemy-lekváre jablkové s rôznymi príchuťami nebudem pridávať na stránku, lebo ich má na svojej stránke zverejnené @Izabella929 pod názvom Jablkový lekvár 3,2,1. Pozri si.
Varila som minulý rok podobne so všelijakými príchuťami, aj čerstvými borufkami,... s citrónom alebo citrodekom.., Úrodu jabĺk sme mali veeeľmi bohatú. Lekváry sú fajnové.
Pekný deň prajem.