Marhuľový zákusok

Krémové marhuľové kocky (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Z čerstvých marhúľ s lahodným krémom.

Suroviny

Postup

  1. Použila som hrnček s objemom 250 ml.
  2. Celé vajcia vyšľahám s cukrami do peny. Potom po troche prilievam olej a mlieko. Nakoniec postupne pridávam preosiatu múku s kakaom, štipkou soli a práškom do pečiva.
  3. Cesto dám upiecť na vymastený a posypaný plech (20 x 35 cm) do rúry vyhriatej na 175-180 stupňov. Pečte podľa svojej rúry.
  4. Vychladený korpus natriem domácim jablkovo-pomarančovým džemom a poukládam naň na drobno nakrájané marhule.
  5. Na krém som vymiešala mascarpone, kyslú smotanu, cukry a želatínový stužovač pripravený podľa návodu. Do toho som postupne vmiešala dotuha vyšľahanú šľahačku a tiež na drobno pokrájané čerstvé marhule. Množstvo dávam podľa chuti.
  6. Krém natriem na korpus s marhuľami.
  7. Zákusok nechám v chladničke celú noc.
  8. Zdobenie, krájanie a ochutnávka je na ďalší deň. Vzorka na ochutnanie išla aj dobrým susedom.
  9. Želám dobrú chuť!