Marhuľový zákusok
Krémové marhuľové kocky (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Z čerstvých marhúľ s lahodným krémom.
Postup
- Použila som hrnček s objemom 250 ml.
- Celé vajcia vyšľahám s cukrami do peny. Potom po troche prilievam olej a mlieko. Nakoniec postupne pridávam preosiatu múku s kakaom, štipkou soli a práškom do pečiva.
- Cesto dám upiecť na vymastený a posypaný plech (20 x 35 cm) do rúry vyhriatej na 175-180 stupňov. Pečte podľa svojej rúry.
- Vychladený korpus natriem domácim jablkovo-pomarančovým džemom a poukládam naň na drobno nakrájané marhule.
- Na krém som vymiešala mascarpone, kyslú smotanu, cukry a želatínový stužovač pripravený podľa návodu. Do toho som postupne vmiešala dotuha vyšľahanú šľahačku a tiež na drobno pokrájané čerstvé marhule. Množstvo dávam podľa chuti.
- Krém natriem na korpus s marhuľami.
- Zákusok nechám v chladničke celú noc.
- Zdobenie, krájanie a ochutnávka je na ďalší deň.
Vzorka na ochutnanie išla aj dobrým susedom.
- Želám dobrú chuť!