Tekvicová polievka

Krémová tekvicová polievka so zemiakmi

Autor receptu: redakcia

Voňavá krémová tekvicová polievka počas jesene zasýti aj zahreje. A nielen žalúdok, ale aj dušu, pretože sa v nej dajú krásne zužitkovať varené zemiaky zo včerajšieho obeda a nič tak nevyjde nazmar.* Tekvica sa dá, nahradiť aj inou zeleninou – cuketou, mrkvou, karfiolom, zelerom, špenátom, skrátka, čo ponúkne sezóna alebo čo chladnička dá.

8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nahrubo nasekaný cesnak a necháme rozvoňať.
  2. Vsypeme na kocky nakrájanú tekvicu, zalejeme vodou alebo vývarom, osolíme, okoreníme a necháme uvariť domäkka.
  3. Potom pridáme varené zemiaky, necháme ich prehriať. Polievku rozmixujeme a podľa potreby ešte dochutíme.