Krémová polievka
Krémová polievka

Krémová polievka z medvedieho cesnaku s bylinkovými knedličkami

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka reštaurácie Víno & Tapas v Poprade–Spišskej Sobote a spoluautorka projektu LadyChef, 27. mája 2021
Krémová polievka z medvedieho cesnaku s bylinkovými knedličkami
Foto: Viki Sisáková
45 minút
príprava

Suroviny

3 ks
1 zväzok
1 ks
2 PL
700 ml
100 ml
Knedličky:
12 krajcov
2 ks
50 ml
2 PL
 (petržlenová vňať, pažítka, medvedí cesnak)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Knedličky: Toastový chlebík bez okrajov nakrájame na kocky. Smotanu zmiešame s dvoma žĺtkami a polejeme nimi toastový chlieb. Pridáme strúhanku, nasekané bylinky, ochutíme postrúhaným muškátovým orieškom a soľou a na záver vmiešame sneh vyšľahaný z dvoch bielkov. Hmotu necháme chvíľu odpočívať a potom jemne navlhčenými rukami vytvarujeme guľôčky. Varíme ich v pare 6–8 minút.

  2. 2

    Polievka: Maslo rozpustíme, pridáme nadrobno nakrájanú šalotku, krátko orestujeme, pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Keď sú mäkké, pridáme medvedí cesnak bez stopiek a rozmixujeme. Polievku zjemníme smotanou, ak treba, dochutíme soľou a korením a podávame s knedličkami.

Diskusia k receptu