Krémová polievka z medvedieho cesnaku s bylinkovými knedličkami
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka reštaurácie Víno & Tapas v Poprade–Spišskej Sobote a spoluautorka projektu LadyChef, 27. mája 2021
šéfkuchárka reštaurácie Víno & Tapas v Poprade–Spišskej Sobote a spoluautorka projektu LadyChef, 27. mája 2021
Foto: Viki Sisáková
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
3 ks |
|
1 zväzok |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
700 ml |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
Knedličky: | |
12 krajcov |
|
2 ks |
|
50 ml |
|
2 PL |
|
|
|
(petržlenová vňať, pažítka, medvedí cesnak) |
|
|
Postup
-
1
Knedličky: Toastový chlebík bez okrajov nakrájame na kocky. Smotanu zmiešame s dvoma žĺtkami a polejeme nimi toastový chlieb. Pridáme strúhanku, nasekané bylinky, ochutíme postrúhaným muškátovým orieškom a soľou a na záver vmiešame sneh vyšľahaný z dvoch bielkov. Hmotu necháme chvíľu odpočívať a potom jemne navlhčenými rukami vytvarujeme guľôčky. Varíme ich v pare 6–8 minút.
- 2
Polievka: Maslo rozpustíme, pridáme nadrobno nakrájanú šalotku, krátko orestujeme, pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Keď sú mäkké, pridáme medvedí cesnak bez stopiek a rozmixujeme. Polievku zjemníme smotanou, ak treba, dochutíme soľou a korením a podávame s knedličkami.
Tiež krémová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vot technika...