Cícerová polievka

Krémová cícerová polievka s mini pizzami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Batat ošúpeme, nakrájame na kocky. V hrnci na oleji dosklovita opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme batat, scedený cícer z 1 konzervy a zalejeme vývarom. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a na miernom ohni varíme 15 minút.
  2. Druhú konzervu cícera tiež scedíme, cícer rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom, ochutíme soľou a mletým čiernym korením. V rúre vyhriatej na 200 °C pečieme dochrumkava asi 10–15 minút.
  3. Do uvarenej polievky pridáme smotanu a rozmixujeme najemno. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, nastrúhanou citrónovou kôrou.
  4. Minipizze: Pizzové cesto rozvinieme a vykrojíme z neho 20–25 koliesok. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Na kolieska rozdelíme krájané lúpané paradajky, posypeme strúhaným parmezánom, rímskou rascou a sezamom. V rúre vyhriatej na 220 °C pečieme v spodnej časti rúry asi 8 minút.
  5. Krémovú polievku servírujeme v miskách posypanú pečeným cícerom a podávame s mini pizzami.