Foto: tassiedevil
Videl som na Vareche niečo podobné, táto má len 25 strúčikov cesnaku....
porcie
Suroviny
3 ks na jemno nakrájaná |
|
2 ks alebo zeler nakrájaný na malé kúsky |
|
4 PL |
|
25 strúčiky na jemné plátky |
|
1 PL |
|
1 štipka |
|
1 l alebo zeleninový |
|
3 ks |
|
1 kytička alebo korianderová vňať |
|
prípadne: | |
100 ml |
|
v pomere 2:1 k jogurtu |
|
|
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
pripravíme si suroviny, /ja som použil zelerový koreň asi štvrťku/
-
2
šalotku a zeler za stáleho miešania dusíme na olivovom oleji asi 7-8 minút a z času na čas pridáme 1 lyžicu vody,dusíme na miernom ohni aby sa nám to nepripieklo, pridáme cesnak a dalej miešame a dusíme na miernom ohni dalších 5 minút,pridáme zázvor a šafrán a miešame 1 minútu, podlejeme vývarom, pridáme bobkové listy a varíme na malom ohni asi 10 minút.
- 3
odstavíme, vyberieme bobkové listy, osolíme podľa chuti, pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú alebo korianderovú vňať, trochu vňate necháme na ozdobu, dobre rozmixujeme tyčovým mixerom /môže zostať aj trochu hrudkavé/, servujeme za horúca a posypeme potrhanými listami petržlenovej vňate, pridáme asi 1 kav. lyž. harisy, lyžicu jogurtu a pokvapkáme citronovou šťavou, ak nemáte radi jogurt tak sa môže vynechať... Dobrú chuť. PS.táto polievka je polohustej konzistencie, presne ako mne chutí, ak chcete mať hustejšie, môžete trochu zahustiť na sucho opraženou múkou, asi pol lyžice, rozmiešanej s malým množstvom vody a spolu prevariť. Nikdy nepoužívať na zapraženie surovú múku, lebo jedlo dostane múčnu chuť od surovej múky..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
dakujem za úžasný recept.
@ @ kukulienka71, harrisa je vynikajúca pálivá pasta, ktorá sa môže podávať samostatne, ako chuťovka alebo na dochutenie pikantných jedál,možno ju použiť aj na marinovanie a pri grilovaní., na zvýraznenie rôznych pokrmov. dostať ju kúpiť v špecializovaných predaniach, vyrába sa priemyselne alebo si ju môžeš pripraviť aj ty sama po domácky.
varecha.pravda.sk/recepty/harrisa-paliva-pasta-/14532-rec...
dakujem za upresnenie správnosti, lebo sprívny názov mi nevedel vysvetliť nikto :-)
už budem vedieť.