Pudingový zákusok
Krémeš
Autor receptu: redakcia
25 porcií |
70 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup- Lístkové cesto vyvaľkáme, uložíme na plech s papierom na pečenie, poprepichujeme vidličkou a pečieme pri
180 stupňoch asi 10 minút.
Necháme vychladnúť.
- Pripravíme si (napríklad z kartónu) lištu okolo
cesta, ktorá bude držať krém.
Zo všetkých prísad uvaríme za
stáleho miešania hustý puding,
ktorý nalejeme na plát lístkového
cesta. Puding prikryjeme potravinovou
fóliou, aby sa na ňom nevytvorila
koža. Necháme vychladnúť.
- Vychladenú smotanu s cukrom
vyšľaháme na pevnú šľahačku.
Po častiach natrieme na vychladený puding a zarovnáme.
- Nad vodným kúpeľom rozpustíme čokoládu s kakaovým
maslom alebo kokosovým tukom, rovnomerne rozotrieme navrch šľahačky a necháme stuhnúť.
- Zákusok opatrne nakrájame na kocky nožom, namočeným do horúcej
vody a utretým do sucha.
|