Krehké cesto na tart

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 6. júla 2022
Krehké cesto na tart
Foto: Kulinární studio MAFRA

Základom okrúhlych koláčov nazývaných tart je krehké cesto. Doplniť ho môžete podľa chuti ovocím, krémom, mrveničkou alebo lahodnou želatínou, to je už na vás. Zobraziť celý popisZákladom okrúhlych koláčov nazývaných tart je krehké cesto. Doplniť ho môžete podľa chuti ovocím, krémom, mrveničkou alebo lahodnou želatínou, to je už na vás. Tento recept je na formu s priemerom 26 cm.

12
porcií
15 (+ 1 h chladenie) minút
príprava

Suroviny

240 g
80 g
1 bal. (alebo dreň z 1/2 vanilkového struku)
160 g
2 ks
 štipka




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme s oboma cukrami do misy. Pridáme štipku soli, na kúsky nakrájané maslo a žĺtky, spracujeme na pevné cesto.

  2. 2

    Cesto zabalíme do fólie a necháme v chlade asi hodinu odležať.

  3. 3
  4. 4

    Alebo vyskúšate tento ringlotový s pudingovým krémom? Recept nájdete TU.

    Krehké cesto na tart - obrázok 4
  5. 5

    Výborný je aj s ríbezľami a černicami. Pozrite si recept TU.

    Krehké cesto na tart - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia