Tart

Krehké cesto na tart

Autor receptu: redakcia

Základom okrúhlych koláčov nazývaných tart je krehké cesto. Doplniť ho môžete podľa chuti ovocím, krémom, mrveničkou alebo lahodnou želatínou, to je už na vás.* Tento recept je na formu s priemerom 26 cm.

12
porcií
15 (+ 1 h chladenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Múku preosejeme s oboma cukrami do misy. Pridáme štipku soli, na kúsky nakrájané maslo a žĺtky, spracujeme na pevné cesto.
  2. Cesto zabalíme do fólie a necháme v chlade asi hodinu odležať.
  3. Upečte si s týmto cestom výborný ovocný tart so želatínou, recept nájdete TU.
  4. Alebo vyskúšate tento ringlotový s pudingovým krémom? Recept nájdete TU.
  5. Výborný je aj s ríbezľami a černicami. Pozrite si recept TU.