Tart
Krehké cesto na tart
Autor receptu: redakcia
Základom okrúhlych koláčov nazývaných tart je krehké cesto. Doplniť ho môžete podľa chuti ovocím, krémom, mrveničkou
alebo lahodnou želatínou, to je už na vás.* Tento recept je na formu s priemerom 26 cm.
12 porcií |
15 (+ 1 h chladenie) minút príprava |
Postup
- Múku preosejeme s oboma cukrami do misy. Pridáme štipku soli, na kúsky nakrájané maslo a žĺtky, spracujeme na pevné cesto.
- Cesto zabalíme do fólie a necháme v chlade asi hodinu odležať.
- Upečte si s týmto cestom výborný ovocný tart so želatínou, recept nájdete TU.
- Alebo vyskúšate tento ringlotový s pudingovým krémom? Recept nájdete TU.
- Výborný je aj s ríbezľami a černicami. Pozrite si recept TU.