Ríbezľový tart s černicami
mesačník Varecha, 12. júla 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
|
|
Plnka: | |
100 ml |
|
200 g (Philadelphia, Lučina) |
|
2 ks |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
400 g |
|
200 g |
|
Navrch: | |
1 ks |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si základné cesto na tart, recept nájdete tu. Necháme ho odležať v chladničke asi hodinu. Rúru vyhrejeme na 180 °C.
- 2
Na plnku zmiešame kyslú smotanu so syrom, s vajcami, práškovým a vanilkovým cukrom a pudingovým práškom.
- 3
Vychladené cesto rozdelíme na dve časti. Väčšiu časť rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a vystelieme ním okrúhlu formu na tart, aby vznikol asi 3 mm vysoký okraj. Formu nemusíme vymastiť maslom, cesto ho obsahuje dosť. Na cesto rozotrieme pripravenú plnku. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút. Po vybratí koláča znížime teplotu v rúre na 160 °C.
- 4
Na predpečený koláč nasypeme ríbezle a černice. Zvyšné cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrojíme z neho formou na tart kruh, v strede vyrežeme malé otvory. Položíme na koláč. Zo zvyšného cesta vytvoríme dlhšie prúžky a po 3 z nich upletieme vrkoče. Vrkoče uložíme po obvode koláča.
- 5
Povrch celého koláča potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme kryštálovým cukrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme ešte asi 30 minút.
Tiež ríbezľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu