Ovocný koláč
Ovocný koláč

Ovocný tart so želatínou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 6. júla 2022
Ovocný tart so želatínou
Foto: Kulinární studio MAFRA
12
porcií
45 minút
príprava
20-30 minút
na 160 °C

Suroviny

Na plnku:
500 ml
 štipka
6 ks
100 g
4 PL
50 g
Na dozdobenie:
1 ks
50 g
50 g
1 ks
1 ks
1 bal.




Postup

  1. 1

    Pripravíme si základné cesto na tart, recept nájdete tu. Cesto necháme odležať v chladničke asi hodinu. Rúru vyhrejeme na 160 °C.

  2. 2

    Vychladené cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a vystelieme ním okrúhlu formu na tart, aby vznikol asi 3 mm vysoký okraj. Formu nemusíme vymastiť maslom, cesto ho obsahuje dosť. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20-30 minút dozlatista. Upečený korpus necháme vychladnúť.

  3. 3

    Plnka: V hrnci povaríme mlieko s vanilkou, odstavíme. Zvlášť rozšľaháme žĺtky s cukrom a na záver pridáme škrob. K žĺtkovej hmote za stáleho miešania prilejeme asi polovicu teplého mlieka. Prelejeme do hrnca so zvyšným mliekom, privedieme do varu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Puding prelejeme do misy, postupne primiešame na kúsky nakrájané maslo. Povrch krému prikryjeme potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila kožka.

  4. 4

    Upečený vychladnutý korpus naplníme vychladnutým krémom, najlepšie to ide pomocou cukrárskeho vrecka.

  5. 5

    Ovocie umyjeme, necháme odkvapkať. Mango aj kivi ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Nektárinku nakrájame na kocky. Ovocie naaranžujeme na koláč.

  6. 6

    Podľa návodu na obale pripravíme želatínu a zalejeme ňou vychladnutý tart. Necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

olinecka
Paráda krásny výsledok určite chutný s tým ovocím... Nádhera.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia