Ovocný tart so želatínou
mesačník Varecha, 6. júla 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
|
|
Na plnku: | |
500 ml |
|
štipka |
|
6 ks |
|
100 g |
|
4 PL |
|
50 g |
|
Na dozdobenie: | |
1 ks |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Pripravíme si základné cesto na tart, recept nájdete tu. Cesto necháme odležať v chladničke asi hodinu. Rúru vyhrejeme na 160 °C.
- 2
Vychladené cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a vystelieme ním okrúhlu formu na tart, aby vznikol asi 3 mm vysoký okraj. Formu nemusíme vymastiť maslom, cesto ho obsahuje dosť. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20-30 minút dozlatista. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- 3
Plnka: V hrnci povaríme mlieko s vanilkou, odstavíme. Zvlášť rozšľaháme žĺtky s cukrom a na záver pridáme škrob. K žĺtkovej hmote za stáleho miešania prilejeme asi polovicu teplého mlieka. Prelejeme do hrnca so zvyšným mliekom, privedieme do varu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Puding prelejeme do misy, postupne primiešame na kúsky nakrájané maslo. Povrch krému prikryjeme potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila kožka.
- 4
Upečený vychladnutý korpus naplníme vychladnutým krémom, najlepšie to ide pomocou cukrárskeho vrecka.
- 5
Ovocie umyjeme, necháme odkvapkať. Mango aj kivi ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Nektárinku nakrájame na kocky. Ovocie naaranžujeme na koláč.
- 6
Podľa návodu na obale pripravíme želatínu a zalejeme ňou vychladnutý tart. Necháme stuhnúť.
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu