Foto: akeber
Tento recept nie je môj ale je jednej bývalej začínajúcej varecháčky. Robievam ho často je vynikajúci . Na vareche ho už nenájdete . Zobraziť celý popisTento recept nie je môj ale je jednej bývalej začínajúcej varecháčky. Robievam ho často je vynikajúci . Na vareche ho už nenájdete . Preto ho sem dávam späť , myslím že sem patrí. Pred varením nového receptu mám zvyk vytlačiť si ho . No ale len postup a suroviny preto vám nenapíšem meno pôvodnej autorky. Vymazala svoje recep. kôli hlúpim komen. jednej varecháčky len za to že surov. mäso je králik. Nekomentuj recept keď neobľub králičie mäso, mi ostaný tak prichádzame o dobré recepty
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľku na jemno nakrájame a popražíme na oleji.
-
2
Koreňovú zeleninu si nakrájame.
-
3
Pridáme na cibuľku a podusíme .
-
4
Králika si vykostíme.
-
5
A dáme dusiť spolu. Občas podlejeme vodou.
-
6
Pridáme bobkový list .
-
7
Osolíme , okoreníme a pridáme mletú papriku .
-
8
Do mlieka pridáme sladkú smotanu a múku. Pomiešame tak aby nám neostali hrudky.
-
9
Keď je mäso už viac menej uvarené (mäkké ) vyberieme ho z vývaru aj spolu s bobkovým listom.
-
10
Vývar ponorným mixérom rozmixujeme .
-
11
Pridáme horčicu , ríbezľový džem a šťavu s pol citróna.
-
12
Mäso vrátime späť do vývaru.
-
13
Pridáme nové korenie celé.
-
14
A zalejeme mliekom v ktorom je už smotana a múka.
-
15
Ešte povaríme za stáleho miešania až nám mäso je úplne mäkké a omáčka prejde varom aspoň 10 min.
-
16
Ako prílohu podávame knedlík , halušky alebo cestoviny. Apropó,,,, zajačie ( králičie ) mäso je veľmi zdravé ( bez tuku ) hlavne pre deti . DOBRÚ CHUŤ !!
Máš pravdu, že netreba zatracovať jedlo, ktoré my neľúbime. Nenadarmo sa hovorí, že koľko ľudí, toľko chutí. Aj my doma stále chováme zajace, pripravujeme ich na všetky spôsoby, aj tento Tvojje u nás jeden z najobľúbenejších. Robievam ho skoro presne tak ako Ty. Ale výborný je aj pečený so slaninkou, alebo "čína" z vykosteného zajaca nemá páru, alebo pečený na pekáči s prekladanými zemiakmi so slaninkou a kyslou kapustou, alebo na šťave na cesnaku a paprike, a to nehovorím o zajačej polievke, zapraženej cesnakom ........... :-)). A okrem toho dotyčná by si mohla prečítať niečo o zdravom stravovaní, zajačie mäso je jedno z najzdravších, ďaleko pred kuracím, predpisujú ho lekári pri najťažších diétach.
Okrem horčice a ríbezľového džemu pripravujem toto jedlo úplne rovnako (aj keď teraz už väčšinou kuracinu, svoje králiky už nemáme, ani nikto v našom okolí). Nabudúce skúsim spraviť takto, už som sa viac razy presvedčila, že taká lyžička horčice dokáže divy.
Za hlupym komentarom sa schovavaju ludia s biednym " egom"
Inak tento vikend ideme zabijat v poradi druhu pipinu na obed :) tak co dobre z nej vymyslim...
V rozpise máš masť,ale nemáš olej,ktorý autorka použila v bode 1.),čiže môžeš použiť tuk podľa svojho uváženia ☺