Králik na smotane ( fotorecept )
Autor receptu: akeber
Tento recept nie je môj ale je jednej bývalej začínajúcej varecháčky. Robievam ho často
je vynikajúci . Na vareche ho už nenájdete . Preto ho sem dávam späť , myslím že
sem patrí. Pred varením nového receptu mám zvyk vytlačiť si ho . No ale len postup a
suroviny preto vám nenapíšem meno pôvodnej autorky. Vymazala svoje recep. kôli
hlúpim komen. jednej varecháčky len za to že surov. mäso je králik. Nekomentuj
recept keď neobľub králičie mäso, mi ostaný tak prichádzame o dobré recepty
20 min minút príprava |
50-60 MIN minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľku na jemno nakrájame a popražíme na oleji.
- Koreňovú zeleninu si nakrájame.
- Pridáme na cibuľku a podusíme .
- Králika si vykostíme.
- A dáme dusiť spolu. Občas podlejeme vodou.
- Pridáme bobkový list .
- Osolíme , okoreníme a pridáme mletú papriku .
- Do mlieka pridáme sladkú smotanu a múku. Pomiešame tak aby nám neostali hrudky.
- Keď je mäso už viac menej uvarené (mäkké ) vyberieme ho z vývaru aj spolu s bobkovým listom.
- Vývar ponorným mixérom rozmixujeme .
- Pridáme horčicu , ríbezľový džem a šťavu s pol citróna.
- Mäso vrátime späť do vývaru.
- Pridáme nové korenie celé.
- A zalejeme mliekom v ktorom je už smotana a múka.
- Ešte povaríme za stáleho miešania až nám mäso je úplne mäkké a omáčka prejde varom aspoň 10 min.
- Ako prílohu podávame knedlík , halušky alebo cestoviny.
Apropó,,,, zajačie ( králičie ) mäso je veľmi zdravé ( bez tuku ) hlavne pre deti . DOBRÚ CHUŤ !!