Mušle sv. Jakuba na ďumbierovom chutney
Martin Kovarský
šéfkuchár hotela Mercure Centrum Bratislava, 30. mája 2011
šéfkuchár hotela Mercure Centrum Bratislava, 30. mája 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
2 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Broskyne očistíme, nakrájame na kocky, vložíme do nádoby a pomaly varíme spolu s čili, muškátovým orieškom a so zázvorom asi dve hodiny.
- 2
Počas varenia pridáme trstinový cukor, citrón, balzamico a kardamón.
- 3
Uvarenú zmes necháme vychladnúť a servírujeme s upečenými mušľami svätého Jakuba (osolené na masle).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@redakcia v texte receptu je chyba, iste sa nemá broskyňa tepelne mučiť 2 hodiny, skôr tie 2 minúty ako sa uvádza nižšie pod surovinami.