Králičia roláda so zemiakovou kašou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Králika vykostíme. Chrbát osolíme, okoreníme a pokvapkáme calvadosom. Zvyšok vykosteného mäsa rozmixujeme v mixéri spolu so soľou, s čiernym korením, calvadosom, kajenským korením, muškátovým orieškom a so smotanou. Zmes dáme do chladničky na dve hodiny.
- Zo špenátových listov odstránime hrubé stonky a krátko blanšírujeme vo vriacej osolenej vode a listy dáme prudko schladiť do studenej vody, vytiahneme ich z vody a osušíme.
- Na stôl rozložíme bravčovú sieťku, na ktorú rozdelíme listy špenátu, na ktoré rovnomerne natrieme rozmixovanú mäsovú zmes. Do stredu položíme chrbát z králika a pevne zvinieme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175°C 15 minút.
- Kaša: Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Zemiaky pretlačíme, zmiešame s maslom a dochutíme soľou a citrónovou šťavou.
- Kuriatka očistíme. V panvici rozpustíme maslo, pridáme najemno nakrájanú šalotku a krátko opečieme. Pridáme kuriatka a opekáme spolu ďalšie 2 minúty. Kuriatka osolíme, okoreníme a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
|