Králičie mäso

Králičí chrbát v orechovej kruste s mrkvovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Králičí chrbát vykostíme a mäso upravíme na 4 plátky. Odblaníme ho, umyjeme, osolíme, okoreníme, pridáme 2 vetvičky tymianu a zavákuujeme. Do 2 litrov vriacej vody vložíme balíčky mäsa a 2 minúty povaríme. Potom mäso necháme 1 až 1,5 hodiny odstáť vo vode. Keď mäso vyberieme z vákua, obalíme ho v mletých vlašských orechoch a restujeme na panvici s maslom asi 3–4 minúty zo všetkých strán.
  2. Mrkvové pyré: Mrkvu očistíme, nakrájame na malé kúsky a vsypeme do panvice. Zalejeme 300 ml smotany, osolíme a pomaly varíme. Keď je mrkva mäkká, rozmixujeme ju pomocou ponorného mixéra. Na záver môžeme pridať plátok masla na zjemnenie.
  3. Slaninková omáčka: Slaninu nasekáme nadrobno a orestujeme ju. Pridáme nakrájanú cibuľu a spolu opražíme. Podlejeme 200 ml smotany, pridáme štipku soli, povaríme a zredukujeme. Potom omáčku rozmixujeme ponorným mixérom.
  4. Hráškové struky orestujeme na rozpustenom masle a osolíme. Králičí chrbát podávame s mrkvovým pyré, preliatym slaninkovou omáčkou a s hráškovými strukmi.