Mäsový eintopf
Kotlovina
Autor receptu: podravka
Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo ľudí. Toto jedlo je
typické pre severozápadné Chorvátsko. Typické pre neho je opojná vábivá vôňa a veľmi často sa pripravuje vo viniciach alebo na iných
stretnutiach pod holým nebom. Základom sú bravčové kotlety, ale aj kuracina, klobása alebo riečna ryba obalená v kukuričnej múke.
Postup
- Kotlety a kuracinu posypeme soľou, korením a vegetou a necháme postáť na chladnom mieste približne 30 minút.
- Vo väčšej nádobe (kotlíku), v ktorej budeme pripravovať kotlovinu, dobre rozohrejeme olej.
- Pridáme kotlety, kuracinu, klobásky, opečieme ich, odložíme bokom a udržujeme v teple.
- Do toho istého oleja dáme najemno nakrájanú cibuľu a papriku nakrájanú na menšie kúsky, varíme približne 5 minút a občas podlievame teplou vodou. Pridáme paradajky nakrájané na kocky a varíme ešte 2 minúty.
- Pridáme mäso, podlejeme zostávajúcou vodou, pridáme bobkový list, Podravka ochucovadlo a korenie podľa potreby a varíme, dokým nie je mäso mäkké.
- Pred koncom pridáme víno, krátko povaríme a zložíme z ohňa.
- Podávame s uvarenými zemiakmi a chlebom.