">

"Kotlíkový" guláš fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 10. októbra 2010 19:56
Ďalšie recepty »
Foto: sjuz

Neviem veru, či sa tento guláš volá "naozaj kotlíkový" :) , my však varíme dva druhy: guláš - to je klasický hustý maďarský guláš bez zemiakov, a kotlíkový - aj keď sa nevarí v kotlíku:) - a ten je z bravčového, prípadne z miešaného - s redšou šťavou a zemiakmi.

Suroviny

1  kg alebo chudšie pliecko
5  stredných
2
5-6 plátkov
2 strúčiky
 na guláš alebo gulášové korenie
2 ČL
1 ČL
3 PL
1
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Cibuľu som nakrájala na malé kocky a dala na roztopenú masť pomaly smažiť. Keď je už sklovitá, pridala som na kocky slaninku, zelenú papriku a rajčinu. Paprika sa môže nakrájať aj na maličké kocky a dať smažiť spolu s cibuľou, alebo v celku, a po uvarení vybrať. Ako kto má rád. Ja som dnes dala takto.

  2. 2

    Medzitým som nakrájala mäso na kocky, veľké cca 1 cm.

  3. 3

    Použila som bujón na guláš.

  4. 4

    Na cibuľu som hodila mletú rascu, bujón, bobkový list, mletú papriku a čierne mleté korenie.

  5. 5

    Mäso som za stáleho miešania osmahla, a zaliala pivom a vodou.

  6. 6

    Mäso sa varilo v tlakovom hrnci cca 30 minút.

  7. 7

    Kým sa mäso varilo, ošúpala a nakrájala som si zemiaky.

  8. 8

    Do mäsa som pridala zemiaky, a dovarila som ešte 10 minút. Do hotového guláša v hrnci som ešte pridala pretlačený cesnak a odstavila.

  9. 9

    Guláš som servírovala s chlebíkom a pivom:) A samozrejme so sušenou čili...:))

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist