"Kotlíkový" guláš (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Neviem veru, či sa tento guláš volá "naozaj kotlíkový" :) , my však varíme dva druhy: guláš - to je klasický hustý maďarský guláš bez zemiakov, a kotlíkový - aj keď sa nevarí v kotlíku:) - a ten je z bravčového, prípadne z miešaného - s redšou šťavou a zemiakmi.
Postup
- Cibuľu som nakrájala na malé kocky a dala na roztopenú masť pomaly smažiť. Keď je už sklovitá, pridala som na kocky slaninku, zelenú papriku a rajčinu. Paprika sa môže nakrájať aj na maličké kocky a dať smažiť spolu s cibuľou, alebo v celku, a po uvarení vybrať. Ako kto má rád. Ja som dnes dala takto.
- Medzitým som nakrájala mäso na kocky, veľké cca 1 cm.
- Použila som bujón na guláš.
- Na cibuľu som hodila mletú rascu, bujón, bobkový list, mletú papriku a čierne mleté korenie.
- Mäso som za stáleho miešania osmahla, a zaliala pivom a vodou.
- Mäso sa varilo v tlakovom hrnci cca 30 minút.
- Kým sa mäso varilo, ošúpala a nakrájala som si zemiaky.
- Do mäsa som pridala zemiaky, a dovarila som ešte 10 minút. Do hotového guláša v hrnci som ešte pridala pretlačený cesnak a odstavila.
- Guláš som servírovala s chlebíkom a pivom:)
A samozrejme so sušenou čili...:))