"Kotlíkový" guláš (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Neviem veru, či sa tento guláš volá "naozaj kotlíkový" :) , my však varíme dva druhy: guláš - to je klasický hustý maďarský guláš bez zemiakov, a kotlíkový - aj keď sa nevarí v kotlíku:) - a ten je z bravčového, prípadne z miešaného - s redšou šťavou a zemiakmi.

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu som nakrájala na malé kocky a dala na roztopenú masť pomaly smažiť. Keď je už sklovitá, pridala som na kocky slaninku, zelenú papriku a rajčinu. Paprika sa môže nakrájať aj na maličké kocky a dať smažiť spolu s cibuľou, alebo v celku, a po uvarení vybrať. Ako kto má rád. Ja som dnes dala takto.
  2. Medzitým som nakrájala mäso na kocky, veľké cca 1 cm.
  3. Použila som bujón na guláš.
  4. Na cibuľu som hodila mletú rascu, bujón, bobkový list, mletú papriku a čierne mleté korenie.
  5. Mäso som za stáleho miešania osmahla, a zaliala pivom a vodou.
  6. Mäso sa varilo v tlakovom hrnci cca 30 minút.
  7. Kým sa mäso varilo, ošúpala a nakrájala som si zemiaky.
  8. Do mäsa som pridala zemiaky, a dovarila som ešte 10 minút. Do hotového guláša v hrnci som ešte pridala pretlačený cesnak a odstavila.
  9. Guláš som servírovala s chlebíkom a pivom:) A samozrejme so sušenou čili...:))