Kotleta z prasiatka s hráškovo– zemiakovým pyré

Ján Zlúky
šéfkuchár hotela Galileo na Donovaloch, 6. decembra 2010
Kotleta z prasiatka s hráškovo– zemiakovým pyré
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

4 ks (150 g)
15 g
1 g
50 g
500 g, varené
200 g
50 g
100 g
0,1 l
3 g
2 ks
150 g
20 g
5 g, do omáčky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové kotlety osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z oboch strán. Z varených zemiakov, hrášku, masla a smotany si pripravíme zemiakové pyré.

  2. 2

    Biele víno a estragón prevaríme a necháme vychladnúť. Do vychladeného zašľaháme žĺtky a na pare za stáleho miešania pridávame roztopené maslo.

  3. 3

    Omáčku dochutíme citrónovou šťavou, soľou a mletým korením. Kotlety servírujeme na zemiakovo hráškovom pyré, preliate maslovou omáčkou.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: