Košíčky zo štrúdľového cesta s kuracím mäsom a kozím syrom fotorecept
K fašiangovým chuťovkám patria hlavne sladké šišky a fánky.Ale pri posedení s priateľmi dobre padne aj táto slaná chuťovka...a k tomu pohár dobrého vína.....
porcií
príprava
na 200/170 °C
Suroviny
| 180 g 1bal./4ks | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks (cibuľa malá) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| hladkolistá | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na olivovom oleji a masle orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku alebo menšiu cibuľu do sklovita.Pridáme pokrájaný(pretlačený) cesnak a na kosky pokrájané kuracie mäso.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Mäso opečieme,pridáme soľ,korenie,papriku,podlejeme vodou a prikryté podusíme do mäkka(asi 20 minút).Scedíme a necháme vychladnúť.Scedený výpek si odložíme na neskoršie použitie.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Vychladnuté udusené mäso pomelieme.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Šampiňóny očistíme papierovou utierkou alebo ošúpeme a pokrájame nadrobno.Opečieme na olivovom oleji,osolíme.Primiešame k mletému mäsu.
- 5
 Primiešame aj vajíčko,kyslú smotanu a posekanú petržlenovú vňať.Podľa potreby ešte osolíme,okoreníme,prípadne pridáme výpek,ktorý sme si odložili pri scedení mäsa.
                                                    - 6
 Štrúdľové cesto nakrájame na štvotce asi 10x10cm a poskladáme do hviezdy.Do stredu dáme po lyžici mäsovej náplne.
                                                    - 7
 Na mäsovú náplň položíme plátok kozieho syra...
                                                    - 8
 ....alebo nastrúhané plátky Grana padana pre tých,ktorí neobľubujú kozí syr.
                                                    - 9
 Vytvoríme balíčky-košíčky a vložíme ich do mufinových formičiek.
                                                    - 10
 Vložíme do vyhriatej rúry na 200stC a pečieme asi 5 minút do zlatista.Potom ich prikryjeme alobalom,teplotu znížime na 170stC a dopekáme ešte 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 5
 

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


vďaka za skvelý nápad aj odpoveď:))
no ešte niečo - na ktorej úrovni si ich piekla, prosím?
Len by ma zaujímalo,či tie štvorce netreba potrieť maslom,alebo tukom,keď sa ukladajú na seba.Vieš,vychádzam z toho,že pri štrúdli cesto potieram,aby sa pekne lístkovalo a nezlepilo.Prosím odpíš mi na to.Určite tvoj recept príležitostne vyskúšam.Páči sami.Už je v KK.
a tiež boli výborné.....
Otázočka-to štrúdlové cesto nie je suché a lámavé? Treba kúpiť nejaké špeciálne-značka výrobcu?
Neviem sa dočkať,kedy urobím,Božinku,na tejto vareche nestíham...,
/Iba priberať,to hej/
Otázočka-to štrúdlové cesto nie je suché a lámavé? Treba kúpiť nejaké špeciálne-značka výrobcu?
Neviem sa dočkať,kedy urobím,Božinku,na tejto vareche nestíham...,
/Iba priberať,to hej/