Košíčky zo štrúdľového cesta s kuracím mäsom a kozím syrom (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
K fašiangovým chuťovkám patria hlavne sladké šišky a fánky.Ale pri posedení s priateľmi dobre padne aj táto slaná chuťovka...a k tomu pohár dobrého vína.....
12 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 200/170 °C |
Postup
- Na olivovom oleji a masle orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku alebo menšiu cibuľu do sklovita.Pridáme pokrájaný(pretlačený) cesnak a na kosky pokrájané kuracie mäso.
- Mäso opečieme,pridáme soľ,korenie,papriku,podlejeme vodou a prikryté podusíme do mäkka(asi 20 minút).Scedíme a necháme vychladnúť.Scedený výpek si odložíme na neskoršie použitie.
- Vychladnuté udusené mäso pomelieme.
- Šampiňóny očistíme papierovou utierkou alebo ošúpeme a pokrájame nadrobno.Opečieme na olivovom oleji,osolíme.Primiešame k mletému mäsu.
- Primiešame aj vajíčko,kyslú smotanu a posekanú petržlenovú vňať.Podľa potreby ešte osolíme,okoreníme,prípadne pridáme výpek,ktorý sme si odložili pri scedení mäsa.
- Štrúdľové cesto nakrájame na štvotce asi 10x10cm a poskladáme do hviezdy.Do stredu dáme po lyžici mäsovej náplne.
- Na mäsovú náplň položíme plátok kozieho syra...
- ....alebo nastrúhané plátky Grana padana pre tých,ktorí neobľubujú kozí syr.
- Vytvoríme balíčky-košíčky a vložíme ich do mufinových formičiek.
- Vložíme do vyhriatej rúry na 200stC a pečieme asi 5 minút do zlatista.Potom ich prikryjeme alobalom,teplotu znížime na 170stC a dopekáme ešte 15 minút.