Koriandrové palacinky s údeným lososom a kôprovým dresingom

Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 23. apríla 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Koriandrové palacinky s údeným lososom a kôprovým dresingomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Vážia sa na gramy, a predsa dajú jedlu celkom inú chuť, vôňu, vzhľad, ba aj látky pre zdravie. A tak už každý správny kuchár netrpezlivo čaká na jar, aby pri varení, pečení alebo príprave studených dobrôt mohol opäť použiť čerstvé vňate, lístky, stonky. Ale pozor, merať na laboratórnych váhach, aby len vyzdvihli a podčiarkli chuť jedla.

4
porcie
30 min
príprava

Suroviny

200 g
750 ml
3 ks
20 g
30 g
50 g
250 g
1 ks
150 g
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Z mlieka, vajec, múky, 20 g kôpru, koriandra a zo soli vyšľaháme cesto na palacinky. Palacinky upečieme na panvici z oboch strán.

  2. 2

    Dresing: Do jogurtu vytlačíme šťavu z 1 citróna, pridáme 10 g najemno nasekaného kôpru, dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Hotové palacinky natrieme dresingom, rozložíme premytú osušenú rukolou, kúsky údeného lososa a zakrútime.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist