Slané palacinky
Slané palacinky

Koriandrové palacinky s údeným lososom a kôprovým dresingom

Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 23. apríla 2018
Koriandrové palacinky s údeným lososom a kôprovým dresingom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Vážia sa na gramy, a predsa dajú jedlu celkom inú chuť, vôňu, vzhľad, ba aj látky pre zdravie. A tak už každý správny kuchár netrpezlivo čaká na jar, aby pri varení, pečení alebo príprave studených dobrôt mohol opäť použiť čerstvé vňate, lístky, stonky. Ale pozor, merať na laboratórnych váhach, aby len vyzdvihli a podčiarkli chuť jedla.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

200 g
750 ml
3 ks
20 g
30 g
50 g
250 g
1 ks
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mlieka, vajec, múky, 20 g kôpru, koriandra a zo soli vyšľaháme cesto na palacinky. Palacinky upečieme na panvici z oboch strán.

  2. 2

    Dresing: Do jogurtu vytlačíme šťavu z 1 citróna, pridáme 10 g najemno nasekaného kôpru, dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Hotové palacinky natrieme dresingom, rozložíme premytú osušenú rukolou, kúsky údeného lososa a zakrútime.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
odskúšané: namiesto koriandru som do cesta použila domáce pesto z medvedieho cesnaku. Podávané ako studené predjedlo.