Tofu
Kórejské tofu s jazmínovou ryžou
Autor receptu: ryzasos
Hľadáte recept s tofu, ktorý je zdravý, rýchly, plný chuti a zvládnete ho raz-dva aj po dlhom dni?* Kórejské tofu s jazmínovou ryžou spĺňa všetko. Omáčka na tofu je jemne pikantná a kyslá - skvelá aj pre
náročnejších papkáčov. Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
2 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Jazmínovú ryžu poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou, aby sme ju zbavili škrobu, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
- Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na miernom plameni približne 12 minút. Potom ju odstavíme a necháme ešte 5 minút dôjsť pod pokrievkou.
- Kým sa ryža varí, tofu osušíme a pozdĺžne ho nakrájame na hrubšie plátky.
- V miske zmiešame pretlačený cesnak, sójovú omáčku, limetkovú šťavu, čili omáčku a vodu.
- Na panvici (ideálne vo woku) rozohrejeme olej a tofu opečieme dozlatista (cca 1 - 2 minúty z oboch strán).
- Keď je tofu opečené, zalejeme ho pripravenou omáčkou, pridáme sezam a po 2 minútach ho otočíme. Restujeme ho ešte 1–2 minúty, aby sa tofu z každej strany obalilo a omáčka zhustla.
- Na záver servírujeme uvarenú ryžu s tofu a posypeme nasekanou jarnou cibuľkou alebo koriandrom, prípadne polejeme extra čili omáčkou.