Tofu

Kórejské tofu s jazmínovou ryžou

Autor receptu: ryzasos

Hľadáte recept s tofu, ktorý je zdravý, rýchly, plný chuti a zvládnete ho raz-dva aj po dlhom dni?* Kórejské tofu s jazmínovou ryžou spĺňa všetko. Omáčka na tofu je jemne pikantná a kyslá - skvelá aj pre náročnejších papkáčov. Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jazmínovú ryžu poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou, aby sme ju zbavili škrobu, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
  2. Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na miernom plameni približne 12 minút. Potom ju odstavíme a necháme ešte 5 minút dôjsť pod pokrievkou.
  3. Kým sa ryža varí, tofu osušíme a pozdĺžne ho nakrájame na hrubšie plátky.
  4. V miske zmiešame pretlačený cesnak, sójovú omáčku, limetkovú šťavu, čili omáčku a vodu.
  5. Na panvici (ideálne vo woku) rozohrejeme olej a tofu opečieme dozlatista (cca 1 - 2 minúty z oboch strán).
  6. Keď je tofu opečené, zalejeme ho pripravenou omáčkou, pridáme sezam a po 2 minútach ho otočíme. Restujeme ho ešte 1–2 minúty, aby sa tofu z každej strany obalilo a omáčka zhustla.
  7. Na záver servírujeme uvarenú ryžu s tofu a posypeme nasekanou jarnou cibuľkou alebo koriandrom, prípadne polejeme extra čili omáčkou.