Koložvárska kapusta spája samé dobré chute do jedného famózneho celku ;) postup prípravy som si pred rokmi vymyslela sama, nevrstvím to, zmiešam všetko dokopy Zobraziť celý popisKoložvárska kapusta spája samé dobré chute do jedného famózneho celku ;) postup prípravy som si pred rokmi vymyslela sama, nevrstvím to, zmiešam všetko dokopy a na vrch ide, samozrejme kyslá smotana s vajíčkom.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g, podľa vlastného výberu |
|
2 ks,( alebo oravská slaninka-kúsok) |
|
1 hrnček, uvarená |
|
400 g |
|
4 ks |
|
2 menšie kelímky |
|
1 väčšia ks |
|
1 menšia alebo cca 4 strúčiky (hlavička) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na väčšej panvici si na troche oleja opražíme na malé kúsky nasekanú klobásku. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme do sklovita, potom pridáme nadrobno posekaný cesnak a mleté mäso. Počkáme, kým sa zatiahne (zmení farbu). Sporák vypneme. Pridáme uvarenú ryžu.
- 2
Kyslú kapustu scedíme a jeden- dva razy prepláchneme vlažnou vodou (podľa kyslosti). Prepláchnutú ju potom trochu nasekáme na menšie kúsky. Pridáme k mäsovo-ryžovej zmesi a dochutíme podľa chuti soľou, čiernym korením a mletou paprikou. Do zmesi potom rozklepneme dve celé vajcia.
- 3
Rúru rozohrejeme na 180- 200 stupňov, zmes vložíme do pekáč a dáme piecť na takých 20 minút. Kým sa zapeká, do vidličkou rozšľahaných 2 celých vajec vmiešame kyslú smotanu, dochutíme trochou soli, korenia, papriky a môžme pridať trošku (štipku) sušeného cesnaku. Smotanovo-vajcovú zmes vylejeme navrch po 20-tich minútach pečenia a zapekáme, kým nie je tuhá, cca 15 min. Podávame s baraními rohmi, nakladanou kápiou, alebo inou chuťovo vhodne kontrastnou prílohou. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu