Koložvárska trochu inak

kamill23 - fotkakamill23, 12. marca 2011

Koložvárska kapusta spája samé dobré chute do jedného famózneho celku ;) postup prípravy som si pred rokmi vymyslela sama, nevrstvím to, zmiešam všetko dokopy Zobraziť celý popisKoložvárska kapusta spája samé dobré chute do jedného famózneho celku ;) postup prípravy som si pred rokmi vymyslela sama, nevrstvím to, zmiešam všetko dokopy a na vrch ide, samozrejme kyslá smotana s vajíčkom.

4
porcie
55 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

500  g, podľa vlastného výberu
2 ks,( alebo oravská slaninka-kúsok)
1 hrnček, uvarená
400 g
4 ks
2 menšie kelímky
1 väčšia ks
1 menšia alebo cca 4 strúčiky (hlavička)




Postup

  1. 1

    Na väčšej panvici si na troche oleja opražíme na malé kúsky nasekanú klobásku. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme do sklovita, potom pridáme nadrobno posekaný cesnak a mleté mäso. Počkáme, kým sa zatiahne (zmení farbu). Sporák vypneme. Pridáme uvarenú ryžu.

  2. 2

    Kyslú kapustu scedíme a jeden- dva razy prepláchneme vlažnou vodou (podľa kyslosti). Prepláchnutú ju potom trochu nasekáme na menšie kúsky. Pridáme k mäsovo-ryžovej zmesi a dochutíme podľa chuti soľou, čiernym korením a mletou paprikou. Do zmesi potom rozklepneme dve celé vajcia.

  3. 3

    Rúru rozohrejeme na 180- 200 stupňov, zmes vložíme do pekáč a dáme piecť na takých 20 minút. Kým sa zapeká, do vidličkou rozšľahaných 2 celých vajec vmiešame kyslú smotanu, dochutíme trochou soli, korenia, papriky a môžme pridať trošku (štipku) sušeného cesnaku. Smotanovo-vajcovú zmes vylejeme navrch po 20-tich minútach pečenia a zapekáme, kým nie je tuhá, cca 15 min. Podávame s baraními rohmi, nakladanou kápiou, alebo inou chuťovo vhodne kontrastnou prílohou. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

frona
supeer, len tam nedám klobásku ,ale ukladám si receptík
benik
Zdravím všechny, výborná dobrůtka, přesně takto dělám i ja už mnoho let, naučila mě babička a je to mňam;-) Přeji všem šikulkám krásnou a pohodovou neděli, snad nám to sluníčko už neuteče.
evanaaa
Aj tento spôsob je dobrý, nemusí sa ukladať. Robím podobne, ale k tomu mi nepasuje nič kyslé, lebo je tam kyslá kapusta, tak sa ani nežiada, stačí chlieb.
evanaaa
A ešte - cesnak nedávam, len cibuľku. Ale každý má iné chuťové bunky, uznávam.
kamill23
Jasné, koľko ľudí, toľko chutí. Ďakujem za reakcie, potešili ma ako novú členku varechy ;)
frona
Minule som robila koložvársku prvý krát. Nevedela som presne, ako sa to "bude tváriť"po upečení, tak som asi dala málo smotany. Pridala som si ju ešte k hotovému jedlu na tanier a bolo to super. Takže až by to niekto chcel ochutnať, vrelo odporúčam. Vraj aj tatárska je k tomu výborná.
agora
ešte som nikdy nerobila, musím vyskúšať...
mariaklara
Koložvárku som ešte nerobila, ale ju mám veľmi rada, keď sme ju voľakedy mali v robote na obed. Ešte mám trochu kapusty, vyskúšam.
strelka
Po niekoľkých neúspešných pokusoch o koložvársku kapustu, ktorá bola suchá a o ničom, som sa po dlhej dobe rozhodla, že to ešte raz skúsim. Uvarila som podľa tohto receptu od Kamill23 a reakcie mojich najbližších ma presvedčila, že ostanem pri tomto. Klobásku som nemala, len som dala trošku prerastenej slaninky, po vypečení som ju vybrala. Odporúčam všetkým, príprava je rýchla, pretože netreba nič vrstviť a výsledný efekt je šťavnaté a chutné jedlo.
haston
tak v sobotu (28.4.´12) robím obed podľa tohto receptu a k tomu varené zemiaky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia