Koložvárska trochu inak

Autor receptu: kamill23

Koložvárska kapusta spája samé dobré chute do jedného famózneho celku ;) postup prípravy som si pred rokmi vymyslela sama, nevrstvím to, zmiešam všetko dokopy a na vrch ide, samozrejme kyslá smotana s vajíčkom.

4
porcie
55 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na väčšej panvici si na troche oleja opražíme na malé kúsky nasekanú klobásku. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme do sklovita, potom pridáme nadrobno posekaný cesnak a mleté mäso. Počkáme, kým sa zatiahne (zmení farbu). Sporák vypneme. Pridáme uvarenú ryžu.
  2. Kyslú kapustu scedíme a jeden- dva razy prepláchneme vlažnou vodou (podľa kyslosti). Prepláchnutú ju potom trochu nasekáme na menšie kúsky. Pridáme k mäsovo-ryžovej zmesi a dochutíme podľa chuti soľou, čiernym korením a mletou paprikou. Do zmesi potom rozklepneme dve celé vajcia.
  3. Rúru rozohrejeme na 180- 200 stupňov, zmes vložíme do pekáč a dáme piecť na takých 20 minút. Kým sa zapeká, do vidličkou rozšľahaných 2 celých vajec vmiešame kyslú smotanu, dochutíme trochou soli, korenia, papriky a môžme pridať trošku (štipku) sušeného cesnaku. Smotanovo-vajcovú zmes vylejeme navrch po 20-tich minútach pečenia a zapekáme, kým nie je tuhá, cca 15 min. Podávame s baraními rohmi, nakladanou kápiou, alebo inou chuťovo vhodne kontrastnou prílohou. Dobrú chuť! :)