Foto: juliana13
Koláčiky z majonézy sa stali mojou obľúbenou sladkou pochúťkou, vďaka mojej tete, ktorá veľmi rada pečie a skúša nové recepty. Pečiem ich na Zobraziť celý popisKoláčiky z majonézy sa stali mojou obľúbenou sladkou pochúťkou, vďaka mojej tete, ktorá veľmi rada pečie a skúša nové recepty. Pečiem ich na každú väčšiu rodinnú oslavu a všetci si pochvaľujú.
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g (pohronský ruskov) |
|
70 g |
|
3 ks |
|
2 dcl |
|
2-3 PL |
|
1 kocka |
|
200-300 ml |
|
troška |
|
|
|
Plnka: | |
250 g |
|
1 bal. |
|
|
|
1 bal. |
|
Posýpka: | |
1 ks (živočíšne) |
|
1-2 šálky |
|
|
Postup
-
1
Z mlieka, lyžičky kryštálového cukru a droždia spravíme kvások, potom primiešame 3 žĺtka. Pridáme ho do preosiatej múky,kde je štipka soli a ostatný cukor. Postupne prilievame olej, rum a zapracovávame majonézu až vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Cesto necháme polhodinku až hodinku kysnúť.
-
2
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a väčším štamprlíkom vykrajujeme kolieka, ktoré plníme 1 ČL tvarohovej plnky alebo slivkového lekváru, a robíme malé buchtičky. Ničím nepotierame!!! Pečieme vo vyhratej rúre do ružova.
-
3
Buchtičky pripravené na pečenie.
-
4
Po upečení necháme koláčiky troška vychladnúť. Vrch buchtičky omáčame v roztopenom masle (môžeme pridať rum) a obalíme v pomletých orechoch zmiešaných s práškovým cukrom.
keby to nebolo take pracne, urcite urobim, to maslo s orechami musi byt bozske, aj kokos si viem tak predstavit
ale kto vie, ked mi prebehne volaco cez nos, urobim, musia byt vynikajuce :-)