Koláče s trojitou plnkou a chrumkavou cukrovou kôrkou videorecept
Tvaroh, čokoláda a džem. Tri najobľúbenejšie plnky v jednom koláči s chrumkavou cukrovou kôrkou. 😊
Ľahučké, veľmi chutné cesto, podobajúce sa brioškovému, fantasticky ladí Zobraziť celý popisTvaroh, čokoláda a džem. Tri najobľúbenejšie plnky v jednom koláči s chrumkavou cukrovou kôrkou. 😊
Ľahučké, veľmi chutné cesto, podobajúce sa brioškovému, fantasticky ladí s bohatou sladučkou
plnkou. U nás doma ich deti zbožňujú😊
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/04/kysnute-kolace-s-trojitou-plnkou.html?m=1
porcií
na 180 °C
Foto: cesminaz
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
100 g tekuté |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
21 g čerstvé |
|
Plnka: | |
250 g |
|
2 PL |
|
1 PL (v prášku) |
|
1 bal. |
|
|
|
|
|
podľa chuti (džem) |
|
Na vrch: | |
cca 100 ml (hnedý) |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
V jednej miske najprv lyžicou premiešame múku, cukor a soľ. Pridáme tekuté maslo, žĺtok, med a v mlieku napučané droždie. Vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Cesto premiesime krátko do tvaru bochníka a dáme cca na 1 h kysnúť na teplejšie miesto. Toto cesto kysne trochu pomalšie, preto tá 1 hodina🙂
- 2
Kým cesto kysne, pripravíme všetko ostatné. Na tvarohovú plnku zmiešame tvaroh, 2 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor a 1 kopcovitú PL pudingového prášku. Ďalej vašu obľúbenú marmeládu, najlepšie na pečenie aby nevytiekla. Ďalej bielu a mliečnu čokoládu, ktorú nalámeme na kocky. A napokon na "obalenie" hnedý cukor. Hnedý cukor preto, lebo sa upečie krásne do chrumkava, má chuť podobnú karamelu a výborne to spolu potom aj ladí👍
- 3
Nakysnuté cesto vyklopíme na trocha pomúčenú dosku, rozdelíme ho na 8 rovnakých častí a každé cesto s minimom múky ešte raz premiesime krátko do bochníka. S cestom ihneď pracujeme ďalej. Bochníček vyvaľkáme na hrúbku 4-5 mm, najprv dáme za 1 PL tvaroh, potom čokoládu, džem a po 2-3 kocky čokolády. Cesto poriadne uzavrieme a ukladáme na pomúčenú dosku s uzavretou časťou nadol. Pre lepšiu predstavu postupu si môžete pozrieť aj video🙂
- 4
Po naplnení každý jeden koláč s vrchnou stranou namočíme do bielka a potom následne do cukru, ktorý sa naň krásne nalepí :-) Koláče uložíme na plech s papierom ďalej od seba cukrovou stranou nahor. Následne urobíme do každého koláča nožnicami 3 hlbšie strihy tak, aby sa plnka pozdĺž dala vidieť. Napokon necháme koláče 20 minút podkysnúť a medzitým si predhrejeme aj rúru na 180 °C. Potom koláče pečieme 25 minút. Treba si to radšej sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak.
- 5
Koláče sú fantastické! Cesto je podobné brioškovému, je ľahučké a veľmi chutné. Plnky je viac než dosť, tak ako sa na jeden koláč patrí :-) No a ako bonus chrumkavý cukrový povrch s nádychom karamelu🙂 Čo viac si priať?? Najlepšie sú v deň pečenia, ale aj na druhý deň sú výborné. Verím, že Vám budú chutiť! Dobrú chuť ;-)
- 6
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Tiež kysnuté koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem🥰 a skúšku určite neolutuješ.
Príjemné veľkonočné sviatky, pohodu a zdravie.