Koláč zo strúhaného kakaového/karobového cesta s tofu plnkou (vegan)
Foto: veganvidya
Sladkosti z našej vegánskej svadby XII. - ďalší klasický recept, ktorý poznajú všetci, v našom prevedení...
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
250 g |
|
200 g pomlieť na práškový |
|
0,5 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
alebo |
|
Plnka: | |
750 g |
|
2 ks |
|
150 g pomlieť na práškový |
|
1 ks z bio citróna |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto rukami zmiešame a necháme vychladiť v chladničke.
- 2
Medzitým si urobíme plnku. V mixéri vyšľaháme tofu, cukor, citrónovú kôru, škrob a rastlinnú smotanu. V prípade potreby pridáme smotany viac/menej, ale pridávame ju postupne! Nesmie to byť príliš riedke - len také, aby sa to dalo rozotrieť.
- 3
½ cesta nastrúhame na veľkom strúhadle priamo na plech, potrieme redším džemom, potom plnkou a navrch nastrúhame zvyšok cesta. Plech nemastíme. Pečieme v rúre pri 180 °C. Toto je dávka na 1 bežný plech.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu