Kapustový koláč
Koláč z kyslej kapusty (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Tento recept mi dala kamarátka pred rokmi, keď som zháňala niečo, na čo by sa dala použiť kyslá kapusta.* Odvtedy ho robím každú zimu, pretože nám veľmi chutí. Nie je náročný na prácu ani čas, ani na suroviny.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Kapustu jemne vyžmýkame a nakrájame.
- Ku kapuste pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva, olej, mlieko, vajce a dobre premiešame.
Pridáme najprv 1/2 hrnčeka múky a po premiešaní, v prípade potreby, pridávame postupne viac múky. Cesto má byť polotuhé.
- Vymastíme a vysypeme pekáč (cca 35x25 cm) a cesto doň rozložíme.
- Pečieme na 180 °C dozlata. Koláč vyberieme z rúry a ihneď, ešte horúci, ho potrieme roztopeným maslom premiešaným s prelisovaným cesnakom.
- Nakrájame na štvorce a podávame.