Kapustový koláč

Koláč z kyslej kapusty (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Tento recept mi dala kamarátka pred rokmi, keď som zháňala niečo, na čo by sa dala použiť kyslá kapusta.* Odvtedy ho robím každú zimu, pretože nám veľmi chutí. Nie je náročný na prácu ani čas, ani na suroviny.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kapustu jemne vyžmýkame a nakrájame.
  2. Ku kapuste pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva, olej, mlieko, vajce a dobre premiešame. Pridáme najprv 1/2 hrnčeka múky a po premiešaní, v prípade potreby, pridávame postupne viac múky. Cesto má byť polotuhé.
  3. Vymastíme a vysypeme pekáč (cca 35x25 cm) a cesto doň rozložíme.
  4. Pečieme na 180 °C dozlata. Koláč vyberieme z rúry a ihneď, ešte horúci, ho potrieme roztopeným maslom premiešaným s prelisovaným cesnakom.
  5. Nakrájame na štvorce a podávame.