Tarta 3 leches fotorecept

katerin - fotkakaterin, 26. marca 2015
Tarta 3 leches (fotorecept)
Foto: katerin

Recept pochádza z južnej ameriky,ale piškótové cesto je talianske-genovese pan di spagna-čo znamená "špongia".Je to jemné,nadýchané a suché piškotové cesto,práve aby sa napilo troj-mliekom.Ja som piekla v bábovkovej forme,len na skúšku a ničím som neplnila,ale zvykne sa piecť v okrúhlej,prerezať na 3 diely a plniť akýmkoľvek krémom.V tedy sa polieva po častiach.

20-25 minút
na 170 °C

Suroviny

6 ks
180 g
180 g
1 ČL
štipka (do múky)
Poleva:
200 ml
200 ml
200 ml
Ozdoba:
2 ks
150 g
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozdelíme vajcia a vyšlaháme si bielka s polovicou cukru a žĺtka s druhou polovicou + vanilkovú esenciu.Pripravíme si múku so štipkou soli.(môžeme časť múky nahradiť maizenou)

    Tarta 3 leches (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtkovú zmes som vyliala do bielkov,jemne premiešala a na 3x som zamiešala preosiatu múku.Nalejeme do vymastenej a pomúčenej formy.

    Tarta 3 leches (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečeme na 170st.C/20-25 minút.Chvíľku necháme vychladnúť.(5 minút)

    Tarta 3 leches (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prevrátime z formy na mriežku vychladiť.

    Tarta 3 leches (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokiaľ chladne si v nádobe zmiešame šlahačku (bez šľahania) a kondenzované mlieka,aby sa prepojili.Vychladnutý korpus dáme na nejakú tácku s vyšším okrajom-na krorej už ostane a dobre poprepichujeme.

    Tarta 3 leches (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Trpezlivo polievame. Bábovková je vysoká,tak po poliatí som ešte striekačkou odsávala a polievala,klasickú okrúhlu tortovú nieje treba.

    Tarta 3 leches (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takto poliatu necháme odstáť v chladničke aspoň 12 hodín,aby vsiaklo všetko mlieko.

    Tarta 3 leches (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mne stála z večera do druhého dňa.Nevpilo všetko-zliala som do pohárika-necelé deci. Uvaríme si cukrový rozvar.Vyšlaháme bielka a pomali vlievame rozvar,šlaháme do vychladnutia.(tiež môžeme vyšlahať nad parou). Dáme do cukrárského vrecúška a ozdobíme podľa fantázie.

    Tarta 3 leches (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A teraz už len opálime (kuchynským zapalovačom,opaľovaciou lampou-neviem presne ako sa to povie po slovensky) Fotku v reze ešte nemám,zatiaľ čaká v chladničke. Dobrú chuť!

    Tarta 3 leches (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    V reze...

    Tarta 3 leches (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    nerozpadáva sa pri krájaní.....a vôbec nieje tak sladká ako som si myslela...

    Tarta 3 leches (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
Ou to jsi si pohrála .Je to parádní .Když jsem to viděl bez čtení tak jsem si říkal opravdu parádní omeleta Surpreise .Podle bílkové krusty opálené a myslel jsem flambované .No vydařilo se a je to kus práce .Moc pěkné .
@katerin volá sa to flambovacia pištoľ alebo je to na nete aj pod názvom karamelizér na Crème brûlée.Nie je potrebné,aby ste do toho investovali od 15 do 40€,ja som si kúpila v KiK-u za 3,19€ a spľňa moje požiadavky.
Tiež som si myslela,ako @klukodvody ,že si robila omeletu surprise,každopádne zaujímavé,určite vyskúšam -kk
Fantázia! musí to chutiť božsky sladko:-) Páčia sa mi takéto netradičné koláče, navyše vrchnú vzorku si každý môže vytvoriť podľa seba;-) teším sa, posielam ***** a vďaka!
Ďakujem všetkým za milé komentáre a hviezdičky,moc ste ma potešili.:)
@viera1 ,ďakujem za pomoc s tou pištoľou,nejak mi ta slovenčina už nejde:)))
@kukulienka71 ,môže sa krájať hneď,len som čakala až príde dcérka zo školy,lebo ona chce vždy vidieť všetky torty pred krájaním a ochutnať ako prvá :):):)
Pridám fotku v reze.
No vidíš @kukulienka71 ,to je fantastický nápad s tým barančekom!Ja formu zháňam už dlho,ale stále som bez nej:(
ďakujem za pozdrav pre dcérku,odkážem-dcérke sa zase ľúbi tvoj biely zajačik na fotke :)))
Aká pekná, kučeravá bábovka! Aj ten postup zaujímavý, že leješ žĺtka do bielkového snehu, lebo inak sa to väčšinou robí naopak. To liatie ej dobré na hocijaký piškótový suchší korpus, celé sa mi to páči.
takže tvoj recept som použila na našeho prvého barančeka, je z polovičnej dávky v rozpise. Síce sa skôr podobá na pudlíka, ale hádam sa časom naučím aj baranov robiť:-)) Celé to bolo zaujímavé, bola som zvedavá, či sa podarí. Je to dobrý recept, som ti vďačná za tú skúsenosť, @katerin :-)






Pridaj komentár k receptu: