Punčové rezy fotorecept
Obľúbený zákusok, vyhľadávaný v cukrárňach, svadbách, oslavách... Jednoducho punčové rezy.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto piškótové (2x): | |
| 5 ks |
|
| štipka |
|
| 150 g |
|
| 130 g |
|
| 20 g |
|
| Na potretie korpusov: | |
| podľa potreby |
|
| 100 ml |
|
| Na namáčanie korpusov: | |
| 300 ml (alebo malinový) |
|
| Poleva: | |
| 2 bal. (v prášku) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Piškótové cesto z 5 vajec: Bielky vyšľaháme so štipkou solí na nižších otáčkach do peny. Pridáme kryštálový cukor a došľaháme na vyššom stupni mixéra do tuha asi 10 minút pokiaľ sa cukor nerozpustí. Postupne zašľaháme po jednom žĺtku. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a Zlatým klasom a zmes zľahka metličkou vmiešame do vaječného základu.
-
2
Plech 29x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto, ktoré uhladíme. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 18-20 minút, počas pečenia cesto sledujeme. Takýmto spôsobom pripravíme aj druhý korpus z ďalších 5 vajec, necháme vychladnúť. Po vychladnutí upravíme boky a vrch korpusu, ktorý pozdĺžne prekrojíme na dve časti - jednu väčšiu, širokú cca 14 cm a menšiu, širokú cca 7 cm.
-
3
Spodný korpus vrátime na plech a potrieme lekvárom. Na druhý hlbší plech nalejeme rum a sirup, v ktorom namáčame menšie diely korpusu a ukladáme na spodný diel korpusu, aby boli rovné strany korpusu. Potrieme lekvárom a pokvapkáme zvyškom sirupu. Priložíme poslednú časť korpusu, zľahka pritlačíme, zaťažíme a dáme do chladničky. Pripravíme punčovú polevu v prášku podľa návodu. Polevu nalejeme na povrch a zákusok dáme stuhnúť. Dobré je, keď ešte poleva nie je zatvrdnutá naznačiť nožom rezy. Pred podávaním pokrájame horúcim nožom. Dobrú chuť.
-
4
Piekla som toho viac a tak ponúkam foto.









Som rada že ťa zákusok oslovil ďakujem za nahliadnutie receptu. Pozdravujem.
Máš pravdu, ja by som si dala z každého.
Ja viem piekla som na birmovku pre moje vnúčatá.
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept a foto páči.