Punčový zákusok

Kokosovo-punčové rezy s mascarpone

Autor receptu: redakcia

15
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na svetlý plát vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme mlieko so smotanou, olej a na záver po častiach zašľaháme oba druhy múky spojené s práškom do pečiva. Cesto nalejeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút.
  2. Podľa rovnakého postupu upečieme aj tmavé cesto s kakaom a namiesto prášku do pečiva použijeme sódu bikarbónu. Obidva upečené pláty necháme vychladnúť.
  3. Punčová zmes: Zo svetlého plátu jemne zrežeme vrch a okraje. Rozdrobené odkrojky dáme do misy, k nim pomrvíme tmavý plát a pridáme 50 g džemu, rum, griotku a kokosový olej. Vymiešame.
  4. Svetlý korpus potrieme 200 g džemu a na džem nanesieme punčovú zmes, ktorú rovnomerne utlačíme.
  5. Krém: Mascarpone na miernych otáčkach rozšľaháme s cukrom, prisypeme kokos a krém natrieme na punčovú vrstvu. Dáme do chladničky stuhnúť.
  6. Poleva: Čokoládu nalámeme a rozpustíme s kokosovým olejom vo vodnom kúpeli. Nalejeme na vychladnutý zákusok a rovnomerne rozotrieme. Zákusok necháme cez noc odležať. Po stuhnutí nakrájame na rezy a môžeme ozdobiť strúhaným kokosom.