Kokosovo-čokoládové kocky fotorecept
Foto: stanci11
V poslednej dobe nemám moc času na kuchyňu, deje sa toho veľa a samozrejme všetko naraz. Ale! Nie je ako sa zrelaxovať v Zobraziť celý popisV poslednej dobe nemám moc času na kuchyňu, deje sa toho veľa a samozrejme všetko naraz. Ale! Nie je ako sa zrelaxovať v kuchyni trochou kreatívnej činnosti :) Mala som na pláne návštevu kamarátky, tak som skúšala nový recept, že ich doma poteším. Inšpiráciou mi bol instagram, ničmenej prvý pokus nevyšiel (nestuhol) - takže som to upravila podľa seba a wualaaa, že vraj pecka! :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Spodná vrstva: | |
40 g (strúhaný kokos) |
|
30 g (nemusí byť) |
|
4 PL |
|
2 PL holandské |
|
3 ks |
|
100 ml |
|
1/2 bal. |
|
Kokosová plnka: | |
150-200 g |
|
1 bal. |
|
400 ml |
|
150 g |
|
150 g plnotučný |
|
30 g (nemusí byť) |
|
podľa chuti |
|
Čokoládová vrstva: | |
100 g (90 %) |
|
125 g |
|
100-150 ml (31-40 %) |
|
Postup
-
1
Najskôr som si nachystala korpus - píšem v surovinách špaldovú múku, ale ide to aj bez nej (použijete viac kokosovej múky). Takže, zmiešala som sypké suroviny s práškom do pečiva. Vajíčka som si rozdelila na žĺtky a bielky. Žĺtky som vymiešala s kokosovým olejom a troškou medu (podľa chuti ;)) a nasledne som prisypala sypké suroviny.
-
2
Vymiešala som metličkou tuhú zmes, do ktorej som následne pridala sneh z vajíčok a jemne vmiešala.
-
3
Cesto som preliala do jenského pekáčika (29x21 cm) a piekla som asi 15 minút na 180 stupňov (špajdľový test to istí :)).
-
4
Medzitým som si pripravila vanilkový puding, klasicky podľa návodu, len som použila iba 400 ml mlieka, aby bol tuhší. Nechala som ho vychladnúť, a až keď bol studený vyšľahala som ho s kokosom, ricottou, tvarohom, vanilkovým proteínom (nemusí byť) a dosladila som trochou medu (asi 2 PL odhadujem). Zmes som rozprestrela na koláčik a nechala v chlade stuhnúť.
-
5
A napokon čokoládová vrstva - tu mám rokmi odskúšanú a nikdy nesklame. Najskôr som si roztopila čokošku vo vodnom kúpeli a keď už bola nádherne tekutá, prihodila som tam mascarpone - v tomto bode to už z vody vyberám a nechám syr nech sa roztopí len teplotou čokolády a miešaním. Vznikne tuhšia hmota, ktorú treba nechať úplne vychladnúť (a nezjesť :D tu to treba hlavne nezjesť :D)
-
6
Posledným krokom je vliať šľahačkovú smotanu a poriadne vyšľahať na hladký krém. Tu sa priznávam, že ja pridávam šľahačku od ruky, ale zase odhadujem 100-150 ml, eventuálne pridáte podľa seba. Výsledok má byť ako stredne tuhá ganache na krémy. A zase platí to čo v bode 5, skúsime to tu nezjesť :D
-
7
Na kokosovú vrstvu som natrela malinový džem - spomenula som si na to až teraz pri písaní, tak ani nie je v surovinách :) Nutné to určite nie je, ale mne sa tam taký ovocný šmrnc hodil. Na to som vyliala čokoládovú vrstvu a nechala v chladničke stuhnúť. Bolo to za pár hodín, ale samozrejme do druhého dňa je to najlepšie.
-
8
No a zázrak bol na svete! Na to, že to malo vypadať úplne inak, sa výsledok teda roztomilo podaril. Ale keď niečo robíte od srdca, teší vás to a potešíte tým aj niekoho iného, tak to ani nemôže dopadnúť inak ;) Vyskúšajte, fakt je to kokosovo-čokoládový podarenec!
@lenuliatko22 - napíš ako si dopadla ;) ja ho idem opakovať tento týždeň - chcem vziať rodičom domov.
No idem na to