Kokosovo-čokoládový zákusok

Kokosovo-čokoládové kocky (fotorecept)

Autor receptu: stanci11

V poslednej dobe nemám moc času na kuchyňu, deje sa toho veľa a samozrejme všetko naraz.* Ale! Nie je ako sa zrelaxovať v kuchyni trochou kreatívnej činnosti :) Mala som na pláne návštevu kamarátky, tak som skúšala nový recept, že ich doma poteším. Inšpiráciou mi bol instagram, ničmenej prvý pokus nevyšiel (nestuhol) - takže som to upravila podľa seba a wualaaa, že vraj pecka! :)

30
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr som si nachystala korpus - píšem v surovinách špaldovú múku, ale ide to aj bez nej (použijete viac kokosovej múky). Takže, zmiešala som sypké suroviny s práškom do pečiva. Vajíčka som si rozdelila na žĺtky a bielky. Žĺtky som vymiešala s kokosovým olejom a troškou medu (podľa chuti ;)) a nasledne som prisypala sypké suroviny.
  2. Vymiešala som metličkou tuhú zmes, do ktorej som následne pridala sneh z vajíčok a jemne vmiešala.
  3. Cesto som preliala do jenského pekáčika (29x21 cm) a piekla som asi 15 minút na 180 stupňov (špajdľový test to istí :)).
  4. Medzitým som si pripravila vanilkový puding, klasicky podľa návodu, len som použila iba 400 ml mlieka, aby bol tuhší. Nechala som ho vychladnúť, a až keď bol studený vyšľahala som ho s kokosom, ricottou, tvarohom, vanilkovým proteínom (nemusí byť) a dosladila som trochou medu (asi 2 PL odhadujem). Zmes som rozprestrela na koláčik a nechala v chlade stuhnúť.
  5. A napokon čokoládová vrstva - tu mám rokmi odskúšanú a nikdy nesklame. Najskôr som si roztopila čokošku vo vodnom kúpeli a keď už bola nádherne tekutá, prihodila som tam mascarpone - v tomto bode to už z vody vyberám a nechám syr nech sa roztopí len teplotou čokolády a miešaním. Vznikne tuhšia hmota, ktorú treba nechať úplne vychladnúť (a nezjesť :D tu to treba hlavne nezjesť :D)
  6. Posledným krokom je vliať šľahačkovú smotanu a poriadne vyšľahať na hladký krém. Tu sa priznávam, že ja pridávam šľahačku od ruky, ale zase odhadujem 100-150 ml, eventuálne pridáte podľa seba. Výsledok má byť ako stredne tuhá ganache na krémy. A zase platí to čo v bode 5, skúsime to tu nezjesť :D
  7. Na kokosovú vrstvu som natrela malinový džem - spomenula som si na to až teraz pri písaní, tak ani nie je v surovinách :) Nutné to určite nie je, ale mne sa tam taký ovocný šmrnc hodil. Na to som vyliala čokoládovú vrstvu a nechala v chladničke stuhnúť. Bolo to za pár hodín, ale samozrejme do druhého dňa je to najlepšie.
  8. No a zázrak bol na svete! Na to, že to malo vypadať úplne inak, sa výsledok teda roztomilo podaril. Ale keď niečo robíte od srdca, teší vás to a potešíte tým aj niekoho iného, tak to ani nemôže dopadnúť inak ;) Vyskúšajte, fakt je to kokosovo-čokoládový podarenec!