Köfte

Köfte so zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Výborné köfte z hovädzieho mäsa obohatené chutnou zeleninou.

Suroviny

Postup

  1. Zeler a mrkvu si postrúhame na hrubo na strúhadle. Papriku a cibuľu na drobno pokrájame. Takto pripravenú zeleninu si na troche oleja udusíme do polomäkka. Pravdaže ju pri dusení aj trocha osolíme. Keď je zelenina hotová, dáme ju bokom, primiešame nadrobno nakrájanú vňať a necháme celé dobre vychladnúť. Následne do jemne teplej pridáme mäso, 2 malé vajíčka a ochutíme koreninami. Podľa potreby môžete pridať aj trocha strúhanky, ale ja nedávam aby köfte zostalo dobre šťavnaté po upečení :-) Napokon celé dobre zmiešame a necháme chvíľku postáť.
  2. Z masy formujeme väčšie tenšie köfte a pečieme z oboch strán pár minutiek.
  3. Prílohu si zvolí každý podľa seba, napr. ryžu alebo zemiaky. Ale výborné to je aj len tak medzi žemľou s krúžkami cibule a tatárkou :-) Dobrú chuť.