Cordon bleu
Klasické cordon bleu
Autor receptu: redakcia
Vyprážaný teľací rezeň plnený syrom a šunkou, ktorý môžete podávať aj pri sviatočných rodinných príležitostiach.
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Teľacie rezne (plátky hrubé 1,5 cm) osušíme a pozdĺžne prekrojíme, ale nie úplne do konca (tzv. motýlí rez). Vložíme ich medzi dve vrstvy potravinovej fólie a vyklepeme. Rezne ochutíme soľou a korením.
- Do každej mäsovej kapsy vložíme 1/2 plátku syra a 1/2 plátku šunky tak, aby čo najmenej trčali von. Konce mäsa stlačíme
k sebe. V prípade potreby zaistíme špáradlami.
- Vajcia rozšľaháme a na dva taniere zvlášť nasypeme múku a strúhanku. Naplnené rezne obalíme v trojobale - najprv v múke, potom vo vajíčkach a nakoniec v strúhanke.
- Vo veľkej panvici rozohrejeme veľké množstvo prepusteného masla (rezeň v ňom musí plávať). Rezne smažíme na strednom ohni 5 až
6 minút z každej strany, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.
- Ku cordon bleu sa hodia najmä zemiakové prílohy, ako sú varené zemiaky, zemiaková kaša, pečené zemiaky alebo hranolčeky. Ak chcete niečo ľahšie, tak skúste dusenú zeleninu alebo zeleninový šalát.