Cordon bleu

Klasické cordon bleu

Autor receptu: redakcia

Vyprážaný teľací rezeň plnený syrom a šunkou, ktorý môžete podávať aj pri sviatočných rodinných príležitostiach.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Teľacie rezne (plátky hrubé 1,5 cm) osušíme a pozdĺžne prekrojíme, ale nie úplne do konca (tzv. motýlí rez). Vložíme ich medzi dve vrstvy potravinovej fólie a vyklepeme. Rezne ochutíme soľou a korením.
  2. Do každej mäsovej kapsy vložíme 1/2 plátku syra a 1/2 plátku šunky tak, aby čo najmenej trčali von. Konce mäsa stlačíme k sebe. V prípade potreby zaistíme špáradlami.
  3. Vajcia rozšľaháme a na dva taniere zvlášť nasypeme múku a strúhanku. Naplnené rezne obalíme v trojobale - najprv v múke, potom vo vajíčkach a nakoniec v strúhanke.
  4. Vo veľkej panvici rozohrejeme veľké množstvo prepusteného masla (rezeň v ňom musí plávať). Rezne smažíme na strednom ohni 5 až 6 minút z každej strany, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.
  5. Ku cordon bleu sa hodia najmä zemiakové prílohy, ako sú varené zemiaky, zemiaková kaša, pečené zemiaky alebo hranolčeky. Ak chcete niečo ľahšie, tak skúste dusenú zeleninu alebo zeleninový šalát.