Keto a low carb škvarkové a parmezánové biscuity

aszabka - bez fotkyaszabka, 23. decembra 2017 13:34
Ďalšie recepty »
Keto a low carb škvarkové a parmezánové biscuityFoto: aszabka

Na škvarky a syr nedám dopustiť :)

30-40 min
príprava
20-25 min
na 180 °C

Suroviny

Škvarkové biscuity:
100 g
1 ks
20 g
30 g
20 g (prášok)
10 g
20 g
1 a 1/2 odmerky
Parmezánové biscuity:
2 ks
15 g
20 g
20 g
60 g
1 čl
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Na škvarkové biscuity si vyšľaháme vajce, maslo, horčicu (používam Boneco z Tesca), škvarky v sekáčiku (choppri). V miske si zmiešame sypké suroviny, pridáme mčk, soľ, ochutnáme a doladíme. Neviem však poradiť, čím nahradiť proteín, ja ho pridávam do pečenia preto, aby mali biscutiy "príjemnejšie" nutričné hodnoty. Do sypkej zmesi nalejeme tekuté a poriadne premiešame. Musela som pridať 2 - 3 lyžice teplej vody, pretože ľan a psylium sú dosť savé. Cesto necháme pár minút odstáť a dávkujeme na plech s papierom na pečenie lyžicou, môžeme ich ňou i priateľsky poťapkať, aby neboli zubaté. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 20 - 25 minút. Mojich bolo 20 ks, nutričné hodnoty na 1 ks = Bielkoviny: 3,3 g, Sacharidy: 0,3 g, Tuky: 5,7 g.

  2. 2

    Na parmezánové biscuity si dáme roztopiť maslo a v miske si vymiešame ostatné suroviny metličkou. Pridáme maslo a vymiesime cesto, ktoré opäť dávkujeme na plech lyžicou ďalej od seba. Bolo ich 24 ks a trochu sa mi roztiekli, nabudúce pridám ešte kokosovej múky, budú vyššie. Nutričné hodnoty pri 24 kusoch na 1 ks = Bielkoviny: 1,3, Sacharidy: 0,1, Tuky: 3,1. Prvé chuťovo pripomínajú pagáče a tie druhé krekry.

  3. 3

    Pridáme k nim šunku, maslo, syr a máme výdatné raňajky. Prípadne z nich zobkáme a nezabúdame počas sviatkov cvičiť :)

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist