Kelové fašírky v nízkosacharidovej verzii (fotopostup)

tiginko - fotkatiginko, 8. novembra 2013
Kelové fašírky v nízkosacharidovej verzii (fotopostup)
Foto: tiginko

Mám obdobie bezsacharidových, ľahkých večerí, v chladničke nudiacu sa polovicu kelu a chuť na fašírky. Tak poďme s tým niečo urobiť

16
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
197 g
100 g
2 ks
1 ks
4 strúčiky
4 PL
2 ČL
2 ČL
1/2 ČL
podľa chuti
1 ČL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kedže z kelu nechceme zbytočne vylúhovať prospešné látky do vody, sparíme ho na paráku cca 15 min.

    Kelové fašírky v nízkosacharidovej verzii (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme vychladnúť a nadrobno posekáme, ja v procesore.

    Kelové fašírky v nízkosacharidovej verzii (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    K vychladnutému kelu pridáme najemno nastrúhané tofu (tú jeho divnú váhu som si nevymyslela ja, bolo to tak uvedené na obale), syr, nahrubo nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak, cícerovú múku, koreniny a soľ a vajíčka. Kedže teraz mám v DM kúpené Gomasio (pražené sezamové a ľanové semienka, pražená morská soľ, sušené riasy Nori), tak som ho tam pridala, samozrejme nemusí sa použiť. Ale dodalo to tomu taký veľmi príjemný orieškový šmrnc a je vraj zdravé. Bylinky a koreniny môžeme samozrejme voliť rôzne, podľa svojej chuti a možností.

    Kelové fašírky v nízkosacharidovej verzii (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    Z masy vytvarujeme ploché fašírky, poukladáme ich na plech vyložený olejom natretým papierom na pečenie, ponatierame ich olejom aj zvrchu a dáme piecť na 200 °C. Po desiatich minútach otočíme a pečieme ďalších 10 minút.

    Kelové fašírky v nízkosacharidovej verzii (fotopostup) - obrázok 4
  5. 5

    Ideálna príloha: ľahký zeleninový šalát

Diskusia k receptu

39 komentárov k receptu
Ach, to spravím, poupravené, ale ja už sa vynájdem :) Kúpila som si cícerovú múku nedávno a kelovými fašírkami ju "pokrstím". :) Sú nádherné. :)
muž si včera varil kelovú polievku, keby som videla tvoj recept tak mu polku ukradnem... kelové fašírky som ešte nerobila, vyzerajú skvelo :-)
a inokedy davas aj cukor :-))) karbose aj ja robim v rure, aj tieto tvoje vyzeraju jedle, az na to tofu, ja ho teda fakt nemusim, aj si ich pekne vymalovala :-)
dobra praca!!!! vyzera to fantasticky, mam velmi rada taketo veci, je tam velky priestor na improvizaciu a mozte popustit fantaziu na plne obratky, ja robim brokolicove s lososom, alebo sampionove s tofu a posekanymi slnecnicovymi semiackami, prijemna nahrada masa .....gratulujem k recepty, a taktiez sa mi paci ze je to pecene v rure, nie vyprazane v oleji!!! B R A V O
vysaunovaná a vyplávaná za celý deň v seneckom aqaparku, po nádhernom dni s "najlepšími priateľmi" sa sem vrátim a tu aká pekná odozva na moju včerajšiu "diétnu" večeru. Ďakujem všetkým ešte raz, že sa páči. @mariamka síce som bola chvíľu dezorientovaná, že o čom to... ale nakoniec som si všimla. Ty máš fakt dobré oči a úžasnú predstavivosť! @afataga ja tofu tiež nemilujem, ale takto zamaskované sa dá, ani nevieš, že tam je a aspoň máš nejakú hmotu na zaplnenie žalúdka. Veď nemôžem stále jesť len tie stejky, čo som milionár?! @kimlo sacharidy sú, veľmi zjednodušene, napr: cukry, múky, obilniny spolu s ryžou, ovsenými a všelijakými inými vločkami (okrem snehových, tie sú OK) a zemiaky. Pri spôsobe stravovania, o ktoré sa momentálne snažím, aby som sa udržala na lekne a steblách, popoludní konzumujem len mäso, ryby, mliečne produkty, strukoviny, tofu a k tomu zeleninu... a červené vínko, žiadny Jameson!
tiez sa pridavam ku kelozravcom a tak pride aj na tieto krasne koliecka.
Velmi rada mam aj listovy druh kelu /neviem ci ho v domovine dostat/? tento je vyborny aj na dzusovanie.  en.wikipedia.org/wiki/Kale...


= Zdraviu zdar, tvoju kondicku ti zavidim, hlavne skakanie na tych pruznych nozickach no bodaj by nie, ked si takto papkas.
Dnes som spravila Tvoj recept, síce bez vajíčka a bez syra (ten som nahradila väčším množstvom tofu), chutilo to veľmi dobre... na výsledku bolo viac vidno textúru, ale celkom pekne držali pokope. :)



Takže, @tiginko , žabka milá, teraz si aj pre mňa navarila, kel máme radi, ale takéto fašírky som asi ( nepamätám sa) z neho nerobila, nuž to napravím.Len tofu som ešte ani nechutnala, budem hľadať náhradu, ak by som robila len pre mňa, tak nie, ale aby muž nefrfľal......páči sa mi, že nie sú tam sacharidy, ale neviem, kde zoženiem tú cícerovú múku, pohánková tam nejde? No, uvidím, veď tu, v MA je dobrý obchod Alfa bio, tam sa podívam. Ale sacharidy by som dala predsa len - v podobe zemiakovej kaše - pyré.
pravdaže @evanaaa , môžeš použiť na zahustenie to, čo ti vyhovuje a čo vieš zohnať. Veď ty už vieš, čo môžeš a čo nie, že mám pravdu? Cícer je strukovina a pohánka obilnina, takže v tom je medzi nimi rozdiel. Pohánková múka je zdraviu prospešná, takže ju kľudne použi, vždy lepšie, ako biela pšeničná múka, alebo strúhanka z bieleho pečiva.
do kelu tie sa mi velmi pozdavaju :-), mala by som vyskusat. Paci sa mi vona cibule, cesnaku a majoranky vo fasirkach. Ci su z masa, alebo z kelu. KK
Vyskúšané, vynikajúce, vždy, keď príde domov syn vegetarián, skúšam niečo nové, aby nejedol stále to isté, tak som vsadila na Tvoj recept a nebanujem, veľmi chutilo, ďakujem, určite budem robiť opäť.♥

ahoj Darinka, dlho si nebola, vitaj :-) Ďakujem za vyskúšanie, som rada že chutilo. A tiež za pripomenutie, tuším zajtra kúpim kel
Ďakujem za privítanie, tento rok sme sa vrhli na prerábku kuchyne a trvalo to dlhšie ako sme plánovali, vždy sa objavilo niečo, s čím sme nerátali, potom sme šli na dovolenku, po nej som sa vrhla na zaváranie, lečo, kápia, kečup, papriková pomazánka atď, atď...dúfam, že už je koniec, už len kapusta do suda a hotovo. A v novej kuchyni stále niečo hľadám, učím sa variť na indukčnej platni, ale som s kuchyňou veľmi spokojná, som rada, že to máme za sebou.♥
hľadala som inšpiráciu, čo zajtra navariť, zaujali ma tieto fašírky, keďže sa už nejakú dobu stravujem nízkosacharidovo. ale, zrada, cícerová múka nie je vhodná, na 100g obsahuje cca 60g sacharidov a to je veľa. aj tofu je nevhodná potravina pri tomto stravovaní
@Mata3636 (21.2.2018 20:39)
tak potom som to veru nazvala zle, je pravda, že to nemám až tak naštudované a načítané. Chcela som len naznačiť, že tam nie je až tak vela sacharidov :-) Poprosím redakciu o menšiu úpravu. Ďakujem za upozornenie a nebuď na seba až taka prísna ;-)

@Tiginko (21.2.2018 21:13)

Musim, to jediné pomáha, aby váha išla dole. Ale nemysli si, aj ja dakedy zhreším. Vianočku s maslom, džemom a s kakaom nenahradí žiadny semienkový chlieb ☺

Pridaj komentár k receptu: