Kavarma (fotorecept)
Autor receptu: angast
Kavarma patrí v Bulharsku medzi tradičné a veľmi obľúbené jedlá. Existuje však viacej
druhov postupov a použitých surovín. S manželkou sme si obľúbili kombináciu
bravčového mäsa s pečeňou, šampiňonmi a zeleninou. Od ochotného kuchára sme
dostali recept a rád sa s ním s Vami podelím. Venujem ho zároveň všetkým
varechárkam k MDŽ.
4 porcie |
20 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Pečeň pokrájame okoreníme a osmažíme na panvici s masťou do mäkka Odložime.
Pokrájanú bravčovinu prudko opečieme /WOK/, vydusíme šťavu, podliať vodou a dusiť
do mäkka. Pred udusením pridáme papriku, víno, šampiňony, pôr, čili papričky, oregano
a zredukujeme šťavu. Pridáme pečeň pomiešame spolu a servírujeme.
- bravčovinu dusíme do mäkka
- keď máme všetky suroviny mäkké, zmiešame ich a naservírujeme
- šopský šalát
- nakrájame papriku, červenú cibuľu, šampiňony , mladú cibuľku, uhorku, pridáme plnené
olivy, môžme aj trocha nálevu podľa chuti, 3 PL vínneho octu , 2 PL olivového oleja,
posypeme petrž. vňaťkou a strúhaným mäkkým syrom