Kavarma (fotorecept)

Autor receptu: angast

Kavarma patrí v Bulharsku medzi tradičné a veľmi obľúbené jedlá. Existuje však viacej druhov postupov a použitých surovín. S manželkou sme si obľúbili kombináciu bravčového mäsa s pečeňou, šampiňonmi a zeleninou. Od ochotného kuchára sme dostali recept a rád sa s ním s Vami podelím. Venujem ho zároveň všetkým varechárkam k MDŽ.

4
porcie
20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pečeň pokrájame okoreníme a osmažíme na panvici s masťou do mäkka Odložime. Pokrájanú bravčovinu prudko opečieme /WOK/, vydusíme šťavu, podliať vodou a dusiť do mäkka. Pred udusením pridáme papriku, víno, šampiňony, pôr, čili papričky, oregano a zredukujeme šťavu. Pridáme pečeň pomiešame spolu a servírujeme.
  2. bravčovinu dusíme do mäkka
  3. keď máme všetky suroviny mäkké, zmiešame ich a naservírujeme
  4. šopský šalát
  5. nakrájame papriku, červenú cibuľu, šampiňony , mladú cibuľku, uhorku, pridáme plnené olivy, môžme aj trocha nálevu podľa chuti, 3 PL vínneho octu , 2 PL olivového oleja, posypeme petrž. vňaťkou a strúhaným mäkkým syrom