Karfiolová polievka

Karfiolovo-zemiaková polievka

Autor receptu: blissofplants

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Opražíme si na oleji nakrájaný pór do zlatista.
  2. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a pridáme do hrnca spolu s feniklovými semienkami a bylinkami. Zalejeme 500 ml vody a varíme zhruba 10 minút.
  3. Zatiaľ karfiol nakrájame (rozdelíme) na ružičky a polku pridáme do polievky, zalejeme zvyškom vody a varíme kým je zelenina uvarená (dáme pozor, aby sa nerozvarila). Ochutíme.
  4. Druhú polku karfiolu zatiaľ upečieme v rúre do chrumkava spolu s cesnakom so šupkou.
  5. Polievku rozmixujeme aj s upečeným cesnakom v mixéri a podávame. Na ozdobu môžeme použiť chrumkavé ružičky karfiolu, lieskové orechy a chilli olej.