Karfiolové karbonátky s horčicovým dresingom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme domäkka v osolenej vode. Necháme vychladnúť. Posekáme ho na drobné kúsky alebo roztlačíme vidličkou, nemixujeme. Do zmesi karfi olu pridáme vajíčka, na kocky nakrájané a v mlieku namočené staršie pečivo, nasekaný cesnak, najemno strúhaný parmezán a petržlenovú vňať. Ochutíme soľou, čerstvo mletým korením, mletou rascou a dobre premiešame. Ak treba, prihustíme strúhankou.
- Mokrými rukami formujeme karbonátky, ktoré vyprážame v horúcom oleji dozlatista, alebo ich len opečieme na tenkej vrstve oleja a potom ich dopečieme v rúre asi 15 minút. Podávame s mladými lístkami rímskeho šalátu, obalenými v lahodnom horčicovom dresingu.
- Na dresing zmiešajte všetky suroviny ručnou metličkou alebo mixérom tak, aby mal hustejšiu konzistenciu, aby sa listy šalátu v ňom obalili a ochutili.
|