Karfiolové karbonátky s horčicovým dresingom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme domäkka v osolenej vode. Necháme vychladnúť. Posekáme ho na drobné kúsky alebo roztlačíme vidličkou, nemixujeme. Do zmesi karfi olu pridáme vajíčka, na kocky nakrájané a v mlieku namočené staršie pečivo, nasekaný cesnak, najemno strúhaný parmezán a petržlenovú vňať. Ochutíme soľou, čerstvo mletým korením, mletou rascou a dobre premiešame. Ak treba, prihustíme strúhankou.
  2. Mokrými rukami formujeme karbonátky, ktoré vyprážame v horúcom oleji dozlatista, alebo ich len opečieme na tenkej vrstve oleja a potom ich dopečieme v rúre asi 15 minút. Podávame s mladými lístkami rímskeho šalátu, obalenými v lahodnom horčicovom dresingu.
  3. Na dresing zmiešajte všetky suroviny ručnou metličkou alebo mixérom tak, aby mal hustejšiu konzistenciu, aby sa listy šalátu v ňom obalili a ochutili.