Kapustu (mne stačila polovica) nastrúhame. Za mňa to spravil kuchynský robot.
Pripravíme si jarnú cibuľku, cesnak, zázvor a šampiňóny.
Vložíme ich naraz do mixéra a nasekáme na menšie kúsky.
Pridáme k strúhanej kapuste.
Ďalej budeme potrebovať soľ, chilli, čierne korenie, kukuričný škrob a cícerovú múku.
Tieto suroviny zmiešame s kapustovo - hubovou hmotou.
Vznikne nám cestíčko, z ktorého budeme tvarovať guľky. Nezľaknite sa, že cestíčko je redšie než napr. fašírková hmota. Po vytvarovaní guľka trochu "sadá", preto ich tvarujeme až tesne pred tepelnou úpravou.
Guľky vyprážame ponorené v dobre rozohriatom oleji. Ideálna by bola fritéza, ale mne poslúžil užší hrniec - vyššia hladina oleja. Z uvedeného množstva mi vyšlo 20ks.
A tu sú suroviny na omáčku.
Cesnak nadrobno nasekáme a na oleji minútku opražíme.
Jarnú cibuľku a šampiňóny nasekáme nadrobno
a pridáme k cesnaku.
Keď sú šampiňóny celkom mäkké, prilejeme sójovú omáčku a vývar. Dochutíme chilli, čiernym korením, prípadne soľou.
Omáčku zahustíme kukuričným škrobom premiešaným s vodou. Krátko povaríme a odstavíme. Do hotovej omáčky vložíme kapustové guľky.
Podávame s ryžou. Inšpiráciou mi bol tento recept: http://thenovicehousewife.wordpress.com/2011/10/02/recipe-swap-cabbage-manchurian/