Kapustnica špeciál

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umytú hovädzinu varíme vo vode, pričom penu odstraňujeme. Neobielenú polovičku cibule na reznej strane opečieme do hneda a spolu so soľou, bobkovým listom a zrnkami korenia pridáme k mäsu. Prikryjeme a varíme na miernom ohni asi hodinu. Slaninu, cviklu, pór a kapustu pokrájame.
  2. V hrnci rozohrejeme masť a opečieme v nej pokrájanú slaninu, pridáme kapustu a pór a krátko opečieme. Primiešame cviklu so šťavou a rajčiakový pretlak. Postupne dolievame mäsový vývar. Mäso pokrájame na kocky a vložíme do polievky.
  3. Polievku podľa chuti osolíme, pridáme cukor, biele korenie, ocot a podávame. Do každej porcie dáme trocha smotany.