Kapustnica špeciál
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup- Umytú hovädzinu varíme vo vode, pričom penu odstraňujeme. Neobielenú polovičku cibule na reznej strane opečieme do hneda a spolu so soľou, bobkovým listom a zrnkami korenia pridáme k mäsu. Prikryjeme a varíme
na miernom ohni asi hodinu. Slaninu, cviklu, pór a kapustu pokrájame.
- V hrnci rozohrejeme masť a opečieme v nej pokrájanú slaninu, pridáme kapustu a pór a krátko opečieme. Primiešame cviklu so šťavou a rajčiakový pretlak. Postupne dolievame mäsový vývar. Mäso pokrájame na kocky a vložíme do polievky.
- Polievku podľa chuti osolíme, pridáme cukor, biele korenie, ocot a podávame. Do každej porcie dáme trocha smotany.
|