Kaprie tyčinky so zemiakovým šalátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filet vykostíme a odstránime šupiny a plutvy. Nakrájame na tenšie pozdĺžne tyčinky. Mäso osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vajcia našľaháme s mliekom a ochutíme cesnakom. Bylinky rozmixujeme na jemno, pridáme strúhanku a premixujeme.
  2. Rybu klasicky obaľujeme v trojobale a vyprážame v horúcom oleji.
  3. Zemiaky uvaríme, scedíme a ošúpeme. Ešte na horúce dáme olivový olej, soľ a mleté čierne korenie, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru a necháme vychladiť. Pridáme kyslú smotanu, žeruchu, jarnú cibuľku a čerstvé čili a premiešame.