Vyprážaný kapor
Vyprážaný kapor

Kaprie hranolky s teplým zemiakovým šalátom videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 22. decembra 2021

Ak ste si mysleli, že kapor na štedrovečernom stole môže byť iba v trojobale, pozrite si tento recept a vychutnajte si tradičné jedlo trochu Zobraziť celý popisAk ste si mysleli, že kapor na štedrovečernom stole môže byť iba v trojobale, pozrite si tento recept a vychutnajte si tradičné jedlo trochu inak.

Suroviny

1 fileta
 na vyprážanie
Teplý zemiakový šalát:
 uvarené
 uvarená
Smotanový dip:




Postup

  1. 1

    Kaprie hranolky: Mäso na filete najprv narežeme, aby sme prerezali kosti. Potom filetu nakrájame na pásiky, osolíme. K múke primiešame sladkú a štipľavú mletú papriku a sušený cesnak. V zmesi obalíme porcie kapra a smažíme v dostatočnom množstve horúceho oleja do chrumkava. Vyberieme na papierovú utierku, ktorá vsaje prebytočný olej.

  2. 2

    Teplý zemiakový šalát: Predvarené zemiaky a repu nakrájame a prehrejeme na panvici s olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme nasekané bylinky.

  3. 3

    Smotanový dip: Do kyslej smotany pridáme nasekané bylinky, ochutíme citrónovou šťavou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia